Kapanan özel okullara bir yenisi daha eklendi. Uzun zamandır maaş alamayan öğretmenlerin görev bıraktığı Özgür Boza Okulları kapanacağını resmen ilan etti

Özel okul kilit vuruyor

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

Eğitim hayatına 2018 yılında, “Köy enstitüsü fikrini hayata geçiriyoruz” sloganı ile başlayan Özgür Boza Okulları kapanacağını resmen ilan etti. Okulda görev yapan öğretmenlerin yaklaşık bir yıldır maaş alamadığı öğrenilirken veliler, “Paramızı ödedik. Yıl ortasında mağdur ediliyoruz” sözleriyle yaşananlara tepki gösterdi.

Okulun 25 Kasım Pazartesi günü kapatılacağına ilişkin karar, okulun kurucusu Mehmet Özgür Boza tarafından velilere ve öğretmenlere bildirildi. Okulu son ana kadar ayakta tutmaya çalıştıklarını savunan Boza, “Bu nedenle istemeden de olsa, zorla da olsa 25 Kasım itibariyle okulumuzu kapatma sürecine üzülerek başlıyoruz. Bugünden itibaren çocuklarımızın doğabilecek maddi ve manevi kayıplarını engellemeliyiz “ ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMENLER AYRILDI

BirGün’e konuşan veliler, öğretmenlerin uzun zamandır maaş alamadığını belirterek; son bir aydır da birçok öğretmenin maaş ödenmediği için görevinden ayrıldığını anlattı. Süreçten olumsuz etkilenen bazı öğrencilerin ailelerince başka okullara alındığını ifade eden veliler, “Kalanlar ise sene başında kayıt yenileme yapanlar. Paramızı da alabileceğimizi düşünmüyoruz” diye konuştu.

2019-2020 eğitim öğretim yılının başında okul içerisinde kitap satışı yapıldığını da anlatan bir veli, “Okul açılmadan yerli yabancı tüm kitapları almıştık. Kaydı iptal edince, kullanılmamış tüm kitaplar elimizde kaldı, iadesi için yayınevlerine ulaştık, öğrendik ki kitapları da olduğundan çok yüksek fiyatla satmışlar. Yayınevleri de mağdur olduklarını söyleyip iade almıyor. Bize kim yardımcı olabilir?” diye konuştu.

YENİDEN KAYIT PARASI

Kapatma kararı alan okul yönetimi, velilerin mağduriyetini gidermek için de ilginç bir yol seçti. Yönetim, velilere kayıt parasını ödemek yerine, üç okulla protokol imzaladı. Velilere, çocuklarının ücretleri 22-25 bin TL arasında değişen okullarda eğitimlerine devam edebileceği bildirildi. Çocukların okul yönetiminin gösterdiği okula gönderen velilerin 25 bin TL’ye kadar para ödemek zorunda kalacağı öğrenildi.

ÖZGÜR BOZA OKULLARI’NDAN AÇIKLAMA

Özgür Boza Okulları kapanacağını resmen ilan etmesinin ardından yaptığı yazı açıklamada Ataşehir Bil Anadolu Lisesi, Ataşehir Bil Koleji ve Ataşehir Bilgi Koleji ile protokol imzaladığını, öğrencilerin öğrenim, yemek, kitap ve kıyafet parası ödemeksizin bu okullara kayıt yaptırabileceğini duyurdu.

Özgür Boza Okulları’ndan velilere yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İstemeden de olsa, zorla da olsa 25 Kasım 2019 Pazartesi itibariyle okulumuzu kapatma sürecine üzülerek başlıyoruz. Bugünden itibaren çocuklarımızın doğabilecek maddi ve manevi kayıplarını engellemeliyiz. Bil Koleji ve Bilgi Koleji’nin 2020-2021 (Gelecek yıl) ücreti 25 Bin TL olarak belirlenmiştir. Eğitim ve yemek ücretinin dahil olduğu bu tutarı Aralık 2019 tarihinden başlayarak 12 taksitte gerçekleştirebilirsiniz. Lise öğrencilerimizin nakil gerçekleştireceği Bil Anadolu Lisesi’nde de içinde bulunduğumuz yılın eğitim ve kitapları ücretsiz olacak ve gelecek yıl için 22 Bin TL öğrenim ücretiyle, aynı şartlarda gerçekleştirilebilecektir. Bu koşullar, aramızdan önceden ayrılan öğrencilerimiz için de geçerlidir. Kayıtlarını önceden almış olan velilerimiz de aynı haklara sahiptir. Bizler, kapanma sürecimizde okulumuzda olacağız. Nakil işlemlerini başlatabilmemiz için okulumuza başvurarak, gideceğiniz okulunuzun isteyeceği belgeleri alabilirsiniz.”