AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. NTV'de konuşan Çelik, Öcalan'a ev hapsi tartışmaları, Fenerbahçe'nin cemaat tarafından ele geçirildiği söylemi, Özel Yetkili Mahkemeler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresi gibi konuları değerlendirdi. Çelik'in açıklamasının satır başları şöyle:

ÖCALAN'A EV HAPSİ
- Sayın Başbakan ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da 'Öcalan'a ev hapsi gündemimizde yok' dedi. Sayın Arınç 'Hükümetin gündeminde böyle bir şey var' demedi. Söylediğini çok iyi okumak ve değerlendirmek lazım. Hükümet tavrını net olarak ortaya koydu. Silahlar susmadan ev hapsi de, af da söz konusu değil. Önce yangının söndürülmesi lazım. Öcalan'la görüşmeleri devletin belli görevlileri yapıyordu; bu askıya alındı.

CEMAAT-FENERBAHÇE
- Bu bir moda oldu. Ne olsa cemaatten bilindi. 'Fenerbahçe'yi ele geçiriyor' denildi. Ben kıs kıs gülüyorum" dedi.

"ÖYM'LER İHTİYAÇ"
- Suç örgütleriyle mücadele için bu mahkemelere ihtiyaç vardır. Geri gidiş anlamına gelecek bir adımı AK Parti atmaz.

'GÜL ADAY OLMAZ...'
- Gül siyasi tecrübeye sahip bir büyüğümüzdür. 2014'te kenara çekilip torunlarını sevmeyecektir; birikimini paylaşacaktır. Erdoğan ve Gül makam hırsı yüzünden birbirine düşecek değildir. 2014'te sayın Başbakan, "Cumhurbaşkanlığına adayım" derse, Sayın Gül "Ben de adayım demez.

NEDEN ÖNEMLİ?
Başbakan Erdoğan, geçen haftalarda ÖYM'lerin kaldırılabileceğini açıklamıştı. Ardından başlayan tartışmalarda ise özellikle Fethullah Gülen'e yakın isimler bu konudaki rahatsızlıklarını dile getirdi. Tartışmanın derinleşmesiyle birlikte AKP-Cemaat koalisyonunda yaşanan çatlak yeniden görünür hale geldi. Ancak bunun üzerine Erdoğan, söz konusu düzenlemenin 3. ve 4. yargı paketlerinde olmayacağını açıkladı. Erdoğan'ın bu açıklaması "geri adım" olarak yorumlanırken, Fethullah Gülen de son açıklamasında "ÖYM'lerin kaldırılabileceği" söylemine atıfta bulundu ve "Türkiye'de normalleşme gerçekleşmedi" minvalinde konuştu.