Sürgün ve baskılara karşı sürdürdükleri oturma eyleminin 15'inci haftasında BTS İzmir Şubesi üyeleri ve kamu emekçileri AKP’ye kul, sermayeye köle olmayacaklarını söyledi.

Özelleştirme sonucu iş güvencesi yok olacak

BİRGÜN EGE

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi, baskılara karşı düzenlediği oturma eyleminin 15’inci haftasında Alsancak Garı önünde bir araya geldi. BTS İzmir Şube Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Ufuk Karslıoğlu, KESK VE BTS üzerindeki baskıların hız kesmeden devam ettiğini dile getirdi.

Malatya'ya sürgün edilen şube kadın sekreteri Nurhan Karadağ ve eşi Ünal Karadağ'ın Covid-19'a yakalandığını söyleyen Karslıoğlu, "Bugüne kadar TCDD, özellikle temel hak ve özgürlükler konusunda, en temel sendikal hakların kullanılması ile ilgili olarak çok sayıda hukuk dışı girişimde bulunmuş, hukukun en temel ilkelerini ayaklar altına alan kararlara imza atmıştır. TCDD’ nin yasakçı ve hukuk dışı karar ve cezaları mahkemelerden, yüksek yargıdan birer birer dönmesine karşın, BTS ye yönelik baskıcı ve ayrımcı uygulamalarına ısrarla devam etmekte, BTS üyelerini korkutmak ve yıldırmak için olmadık yol ve yöntemler kullanarak açıkça suç teşkil eden tutumlar içine girmektedir" dedi.

TCDD taşınmazlarının yağmalanmak istediğini söyleyen Karslıoğlu, "TCDD’yi holding haline getireceklerini söylüyorlar. Bu özelleştirme değil de nedir? TCDD’yi TTY’ye tabi şirket haline getirileceğini söylüyorlar. Çünkü bu şekilde Sayıştay denetiminden de çıkartacaklar. Kamu İhale Yasasına da tabi olmayacak. Böylece TCDD Teknik A.Ş örneğinde olduğu gibi istedikleri işi istediklerine ihalesiz olarak, hem de hiçbir yasal mevzuata tabi olmadan verecekler. Özelleştirme sonucu herkes işçi olacak. Personeli önce havuza gönderecekler. İş güvencesi ortadan kalkacak. Görevde yükselme, kamu personeli sınavları olmayacak. Sermayesi devlete, yönetimi ise iktidara ait bir şirket oluşturacaklar. Biz bu talana izin vermeyeceğiz. Her platformda bu yapılmak istenenleri açıklayacağız. Bu kurum halkındır, bu kurum çalışanlarındır. Demiryolu halkındır satılamaz, buna izin vermeyeceğiz" diye konuştu.