TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurul

 TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Mehmet Ali Özgün, mühendis ve mimarların sorunlarını hükümetin ve devletin gündemine taşımak amacıyla böyle bir miting kararı aldıklarını açıkladı. Türkiye’nin dört bir yanından mimar ve mühendislerin katılacağı mitingde Hilmi Yarayıcı da küçük bir konser verecek.

 Mülkiyeliler Birliği’nde kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen TMMOB, 8 Ekim’de yapılacak mitinge hazır olduğunu bildirdi. TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Mehmet Ali Özgün, Birlik adına yaptığı açıklamada, Türkiye’nin en büyük meslek odalarından biri olarak aldıkları miting kararının zamanlama açısından anlamlı olduğunu söyledi. Özgün, özelleştirmelerin olumsuz sonuçları ve mühendis ve mimarların üretim dışı bırakılma çabalarına karşı yapılacak mitinge, TMMOB’nin 23 odası ve 350 bin civarında üyesiyle yoğun bir katılım sağlamasını beklediklerini ifade etti.

 EMEKLİLER VE ÖĞRENCİLERE ÇAĞRI
Özgün, sorunlarını devletin ve hükümetin gündemine yerleştirmek için bu mitingi planladıklarını aktararak, mimar ve mühendislerin mağduriyetlerinin son aşamasına kadar geldiğini vurguladı. Miting için emekli mimar ve mühendisler ile öğrencilere de çağrı yaptıklarını bildiren Özgün, mücadelelerini sürdürmekte ısrarlı olduklarını söyledi. TMMOB Genel Sekreter Yardımcısı N. Hakan Genç de, TMMOB olarak yüzlerce otobüsle gidecekleri Ankara’yı sallayacaklarını söyledi. Taleplerini hükümetin gündemine yerleştirmek için yapılacak eylemlerde ısrarlı olduklarını kaydeden Genç, mitingde Grup Yorum’un eski solistlerinden Hilmi Yarayıcı’nın da bir konser vereceğini duyurdu. Miting 8 Ekim’de saat 10.00’da tren garı önünden yapılacak yürüyüşle başlayacak. Sıhhiye Meydanı’na kadar yürüyecek olan mühendis ve mimarlar burada yapılacak mitingle eylemlerini sonlandıracak.

 ADANA
 8 Ekim’de Ankara’da yapılacak miting çalışmaları tüm yurtta devam ediyor. Adana İnşaat Odasında mitingle ilgili basın açıklaması yapıldı. İKKA Sekreteri Hüseyin Atıcı basın açıklamasında, 8 Ekim’de yapılacak mitingin önemine vurgu yaparak; "Vatan toprakları kutsaldır, kaderine terk edilemez'' diyen "kamu arazileri geleceğimizdir, gelecek satılamaz'' diyen, kentler sermayenin oyun alanı değil, halkın yaşam alanıdır'' diyenleri mitinge davet ediyoruz dedi.