Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlerin karşı çıktığı kariyer sınavını savundu. Özer, "Uzman öğretmenlerin maaşında 3 bin, başöğretmen olanlarında ise 5 bin lira fark olacak. Eğitimi siyasallaştırmamalıyız, eğitim milli bir mutabakat gerektirir," dedi.

Özer: Başöğretmen maaşlarında 5 bin lira fark olacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN Türk'te Tarafsız Bölge programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Özer, 19 milyon öğrencinin dersbaşı yaptığını, yeni eğitim-öğretim yılı hazırlıklarına Bakanlık olarak haziranda başladıklarını söyledi.

Bakan Özer, 4 bin 256 okulun büyük onarımlarını ve depreme yönelik güçlendirme çalışmalarını tamamladıklarını ifade ederek, "Temel eğitimde 10 bin okul projesini tamamladık. Bir yılda 3 milyarlık bir projeyi tamamladık. Yine bu yıl için 198 yeni okulu eğitim öğretime başlattık, 1457 yeni anaokulunu eğitim ve öğretime kazandırdık." ifadelerini kullandı.

Özer, 1 Eylül'de 20 bin yeni öğretmeni atadıklarını, 750 bin öğretmenin ise son 19 yıl içine atandığını söyledi.

Öğretmenlerin meslek kanunu ile ilgili tartışmalara da değinen Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buradaki ana vurgu öğretmenler, sadece öğretenler değildir, hayat boyu öğrenenlerdir. Öğretmenlerle ilgili yeni bir unvan ihdas etmiş değiliz, bir iyileştirme yaptık. Eğitimini tamamlayan ve sınavda başarılı olan tüm öğretmenlerimiz 'uzman' ve 'başöğretmen' olabilsin istedik. Uzman ve başöğretmenliğe başvuran öğretmen sayımız 614 bin. Şu an itibarıyla yüzde 98'i eğitimi tamamladı. Bir eğitim sistemi ve toplum, öğretmeni kadar güçlüdür. Bizim tüm projelerimizde olmazsa olmaz olan şey öğretmendir. Onun için biz öğretmenlerimizi sürekli desteklemek istiyoruz. Göreve geldiğimizden beri öğretmenlerimize yatırım yapıyoruz. Öğretmenlerimizin istedikleri mesleki ve kişisel gelişim eğitimlerini alabilmeleri için paradigmayı değiştirdik. Uzman öğretmenlerin maaşında 3 bin, başöğretmen olanlarında ise 5 bin lira fark olacak. Eğitimi siyasallaştırmamalıyız, eğitim milli bir mutabakat gerektirir."