Gazeteci Fatih Altaylı, "Siyaset mühendisliği yapıyor" ifadesini kullandığı için MetroPOLL Araştırma kurucusu Özer Sencar’ın açtığı davada mahkemenin kendisini haklı bulduğunu açıkladı.

Özer Sencar'ın açtığı davada mahkeme Fatih Altaylı'yı haklı buldu

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, MertoPOLL Araştırma Şirketi Özer Sencar'ın kendisine dava açtığını ve mahkemenin Sencar'ı haksız bulduğunu açıkladı. 

Altaylı, yazısında, "Mahkeme beni haklı buldu. Özer Sencar ve şirketi Metropoll’ün siyaset mühendisliği yaptığı yargı kararı ile tescillendi. Pek çoğunun durumu farklı değil. Ellerine kim ne düdük verdi ise onu çalanlar çoğunlukta. O yüzden pek de ciddiye almanıza gerek yok" ifadelerine yer verdi. 

NE OLMUŞTU?

Altaylı, MetroPOLL Araştırma Şirketi’ni ve Sencar’ı ‘algı oluşturmak’ ve sahte anketler yapmakla suçlayarak, “En en muhalif olduğu dönemde ben bu zatı Teke Tek’e çıkarmadım, referans almadım” demişti.

Altaylı'ya sosyal medya hesabından yanıt veren Sencar ise, “Fatih Altaylı baltasını taşa vurdu. Kendisi adına iki kez arandım ve programına davet edilmiştim son bir yılda ve kabul etmemiştim” demişti.