Ankara'da Özge Nur Tekin'in adına 'cin çıkarma seansı' denilen işkencede öldürülmesi olayıyla ilgili 6 sanığın tutuksuz yargılandığı davada istenen cezalar belli oldu. Sözde hoca Erdal Kaya ile Özge Nur Tekin'in sırtına oklavayla vurarak ölümüne neden olan Selçuk Tekin hakkında 13 yıl 6 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi. Diğer sanıklar Zöhre Tekin, Cemal Efe ve Hatun Efe’nin, 'suçu bildirmeme' suçundan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Özge Nur Tekin ‘cin çıkarma seansı’ işkencesinde öldürülmüştü: İstenen cezalar belli oldu

Ankara'da Özge Nur Tekin isimli kadının 'cin çıkarma seansı' işkecesinde öldürülmesi olayıyla ilgili 6 sanığın yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklaması için söz verilen cumhuriyet savcısı, sözde hoca Erdal Kaya'nın yönlendirmesiyle Selçuk Tekin tarafından evli olduğu Özge Nur Tekin'in vücuduna oklava ile 100 kez vurulduğunu ve yaralı haldeki Özge Nur Tekin'in 'hacamat' yaptırıldığını belirtti.

Özge Nur Tekin'in bir gün sonra fenalaşarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiğini aktaran savcı, Erdal Kaya ve Selçuk Tekin'in "kasten yaralama sonucu ölüme neden olma" suçundan 13 yıl 6 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Savcı, sanıklar Zöhre Tekin, Cemal Efe ile Hatun Efe hakkında "netice sebebiyle ağırlaştırılmış yaralama" suçundan dava açıldığını, ancak sanıkların suça iştirak etmediklerini, olaya tanık olduklarını belirterek, "suçu yetkili makamlara bildirmemek" suçundan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi.

Savcı, yapılan 'hacamat' ile maktulün ölümü arasında illiyet bağı bulunduğuna dair kesin delil bulunmadığı belirterek, sanık Sevim Özbaş'ın beraatine karar verilmesini talep etti. Sanık avukatları esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre talebinde bulundu.

Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, avukatların talepleri kabul ederek, duruşmayı 8 Mart'a erteledi.

İDDİANAME

İddianamede, 18 Mart 2022'de Yenimahalle Dr. Yurtaslan Onkoloji Hastanesi'ne kaldırılan Özge Nur Tekin'in iç kanama sebebiyle öldüğü tespiti üzerine soruşturma başlatıldığı belirtilmişti.

Erdal Kaya'nın yönlendirmesiyle sanıkların, Özge Nur Tekin'e "cin çıkarma" işkencesinde oklavayla vurarak ölümüne neden oldukları ifade edilmişti.

Bu kapsamda 6 sanığın, "kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma" ve "suça iştirak etme" suçlarından cezalandırılmaları istenmişti.

(AA-DHA)