Özgür Gündem gazetesinin yönetici ve yazarlarına yönelik 9 kişinin yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Aslı Erdoğan için 1 yıl 10 aydan 9 yıl 3 aya kadar Eren Keskin için ise 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası istendi

Özgür Gündem davasında mütalaa açıklandı

HABER MERKEZİ

Kanun hükmünde kararnameyle (KHK) kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yazar ve yöneticilerine açılan davada savcı mütalaasını verdi. Yazar Aslı Erdoğan için ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan 1 yıl 10 aydan 9 yıl 3 aya kadar, İHD Eş Genel Başkanı ve gazetenin eski eş genel yayın yönetmeni avukat Eren Keskin için ise ‘terör örgütü üyeliği’ suçlamasıyla 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Dil bilimci Necmiye Alpay ile Bilge Aykut’un ise beraatine karar verilmesi talep edildi.

İmtiyaz Sahibi Kemal Sancılı’nın da aralarında bulunduğu dokuz gazetecinin yargılandığı Özgür Gündem davasının 15’inci duruşması İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Mütalaada iddianamede sıralanan suçlamaları tekrar eden savcı, Eren Keskin’in yazdığı 4 yazı ile gazetenin genel yayın yönetmeni olduğu dönemdeki yazı ve görseller nedeniyle ‘terör örgütü üyeliği” iddiasıyla cezalandırılmasını talep etti. Savcı, İnan Kızılkaya’nın da Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olduğu dönemde yayımlanan yazı ve haberler nedeniyle “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Kemal Sancılı’nın ise gazetenin imtiyaz sahibi olması ve sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla cezalandırılması talep edildi. Bilir Kaya gazetenin Eş Genel Yayın Yönetmeni olduğu dönemde, gazetede çıkan yazı ve haberler nedeniyle “basın yayın yoluyla zincirleme şekilde örgüt propagandası” iddiasıyla cezalandırılmasını istendi. Savcı mütalaasında savunması alınmayan Filiz Koçali ve Ragıp Zarakolu’nun dosyalarının ayrılmasını talep etti.

Avukatlar süre talep etti. Süre talebini kabul eden mahkeme heyeti bir sonraki duruşmanın 14 Şubat 2020’de saat 10.00’da görülmesine karar verdi.

cukurda-defineci-avi-540867-1.