CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın CHP'li Aykut Erdoğdu'ya yönelik sözlerine yanıt verdi. Özel, 'gerekli araştırmalar yapılmalı ve ilgililer cezalandırılmalı' ifadelerini kullanan Turan'a "Biz ne ses kayıtları duyduk, gıkınız çıkmadı" sözleriyle tepki gösterdi.

Özgür Özel'den AKP'li Bülent Turan'a yanıt: Biz ne ses kayıtları duyduk gıkınız çıkmadı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun eski eşi Özge Pomenile arasında geçen telefon konuşmasının paylaşılmasının ardından "Gerekli araştırmalar yapılmalı ve CHP Grubu bu ağır ithamdan kurtulmalı ya da ilgililer cezalandırılmalı" ifadelerini kullanan AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'a yanıt verdi.

Özel, "Biz ne ses kayıtları duyduk, gıkınız çıkmadı.... Ama biz gerekeni yaparız sizin gibi değiliz, merak buyurmayın!" ifadelerini kullandı.

Turan'ın paylaşımını alıntılayan Özel, şunları söyledi:

"Sn. Turan; o iddia mafyanın değil, Süleyman Soylu'nundu. Suçişleri Bakanı'nı "mafya" olarak görmenizi kayıtlara geçirmenizi çok yerinde bulduğumu ifade etmeliyim. Biz ne ses kayıtları duyduk, gıkınız çıkmadı.... Ama biz gerekeni yaparız sizin gibi değiliz, merak buyurmayın!"

NE OLMUŞTU?

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun eski eşi Özge Pomen, "Özge" ismiyle açtığı Twitter hesabından, Cumartesi gecesi bir görüntü kaydı paylaşmış, kayıtlarda Erdoğdu'nun, yeni eşi Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Tuba Torun'un Parti Meclis'ine girmesi için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile defalarca konuştuğunu söylediği duyulmuştu.

Erdoğdu, Özge Pomen'in yayımladığı kayıt nedeniyle sosyal medya hesabından özür dilemiş, parti içerisinden istifa etmelerinin talep edildiği ifade edilmişti.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ise ses kayıtları üzerine TBMM Başkanı Mustafa Şentop'u göreve çağırarak yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı:

"Herkesin özel hayatı kendisinin. Çoluk çocuk var, duruma üzülürüz sadece. Ancak "Dolarla vekil olunuyor" ithamı tüm CHP grubunu zan altında bırakır. Böyle ağır bir iddia karşısında CHP sessiz kalamaz! Mafyanın 10bin dolar iddiasını günlerce tekrarlayanların sessizliği ibretlik Bu itirafla CHP yönetiminin ehliyetten, liyakatten, kendi ifadeleriyle "örgütten" ne anladıklarını görmüş olduk. Meclis Başkanımız Sn Mustafa Şentop'u göreve davet ediyorum. Gerekli araştırmalar yapılmalı ve CHP Grubu bu ağır ithamdan kurtulmalı ya da ilgililer cezalandırılmalı."