CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TRT'yi eleştirdiği anda konuşmayı canlı yayınlayan TRT Haber yayını kesti. TRT'nin taraflı yayıncılığını tabloyla gösteren Özel, "Hiçbir yere yasak koymadım, TRT'yi cenazeme istemiyorum" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Özgür Özel'den TRT'ye tepki: Taraflı yayıncılığı tabloyla gösterdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Özel, açıklamasına, "Akışı değiştiriyoruz. TRT yayına geçti, bizi haftada 7 dakika veriyor, o kıymetli 7 dakikanın içindeyiz" dedi.

TRT anayasal bir kurum TRT Kanunu, Anayasa'ya dayandırılarak çıkarılmış. Anayasa'nın 134. maddesi diyor ki ' TRT özerktir ve tarafsızdır.' Yani TRT tarafsızlığını kaybederse Anayasa suçu işler" ifadelerini kullandı.

TRT ile ilgili tabloyu gösteren Özel, "Murat Kurum 29 dakika 12 saniye verilmiş, rakibi sayın Ekrem İmamoğlu 0. İzmir adayı Hamza Dağ 26 dakika 30 saniye, rakibi Cemil Tugay'a 0. Turgut Altınok 17 dakika 50 saniye, sayın Mansur Yavaş 0." ifadelerini kullandı.

TRT'YE TEPKİ

1 Ocak 2024 tarihinden bu yana AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'li yöneticilerinin TRT'de 2 bin 592 dakika yer aldığını aktaran Özel, kendisine sadece 43 dakika yer verildiğini aktardı.

Özel, şunları söyledi: "Er geç, yarın öbür gün ölür de gidersek dirime gelmeyen ölüme de gelmesin. Hiçbir yere yasak koymadım, TRT'yi cenazeme istemiyorum."

TRT YAYINI KESTİ

Özgür Özel, TRT'yi eleştirdiği anda konuşmayı canlı yayınlayan TRT Haber yayını kesti. Özgür Özel, "Ben TRT dediğim anda TRT yayından çıkmış" tepkisini gösterdi.

"MADENLER ALARM VERİYOR"

2023 Mayıs seçimlerinden bugüne Meclis Genel Kuruluna 44 kanun teklifi geldiğini ve yasalaştığını; içinde madenlerle, madencilerin güvenliği ve iş sağlığıyla ilgili tek bir maddenin bulunmadığını ifade eden Özel, "Arkadaşlarımız, işçi sağlığı ve iş güvenliğine ilişkin mevzuatta yeni bir çalışma daha yapıyor. Meclis nisanda açıldığında ilk gündem maddelerinden birinin bu olması için hem gayret göstereceğiz hem grupları ziyaret edeceğiz. Çünkü madenler bir kez daha Türkiye'nin dört bir yanından gelen üzücü haberlerle maalesef sinyal veriyor, dikkatimizi oraya çekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Almanya'da, Fransa'da, İngiltere'de uzun yıllardır ölümlü maden kazasının yaşanmadığını dile getiren Özel, "'Ölüm madenciliğin fıtratında var' demek, insanımızı kandırmaktır. Fransız madencinin fıtratında olmayan bizim madencimizin fıtratında olamaz. Alman'ın, İngiliz'in fıtratında olmayanı bizim madencimizin fıtratında görmek, vatandaşı kandırmaktır; işçinin hayatını yok saymaktır ve işçilerin ailelerine karşı da büyük bir sorumsuzluktur" diye konuştu.

Madenler alarm vermeye devam ettiğini belirten Özel, "Bu kazaları durdurmak için kanun yapmayan ne yapıyor? Murat Kurum'un ÇED raporuna onay verdiği karar ve o karardan sonra Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Anagold firmasının vergi borcunun silinmesi. Böyle bir vicdansızlık, böyle bir kayırmacılık, Türkiye'de çıkarılan altının yüzde 98'inin yurtdışına gittiği bir düzenle karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

FİLİSTİN MESAJI

Hafta sonu Sosyalist Enternasyonal toplantısı için Madrid'de olduğunu belirten Özel, "Daha önce mektupla çağrıda bulunmuştuk, 'Hamas'ın yaptığı saldırılardan sonra İsrail'in verdiği cevap çocuk ve kadınları öldürmüştür' dedim. 'Gelin dünyadaki barışı savunan partiler olarak Filistin'deki mezalimi bitirelim' dedim" diye konuştu.

"İSRAİL'LE TİCARETİ ERDOĞAN'IN AİLESİ YAPIYOR"

Aynı gün AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sakarya'da miting yaptığına işaret eden Özel, miting sırasında açılan "İsrail ile ticaret utancı sonlandırılsın" yazılı pankartın polis tarafından toplandığını söyledi.

"Pankartı açanlar biliyorlar ki bu ticareti Recep Tayyip Erdoğan'ın ailesi yapıyor" diyen Özel, şunları söyledi: "Pankartı açanlar biliyor ki 2002 yılına göre İsrail ile yapılan ticaret yüzde 532 arttı. İsrail'e giden gemilerin taşıdığı ana maddelerden biri azotlu gübre. Ne yapılıyor azotlu gübreden? Patlayıcı yapılıyor, bomba yapılıyor."

RAMAZAN PİDESİ FİYATI

Özgür Özel, ramazan pidesi fiyatı hakkında şu tepkiyi gösterdi:

"31 Mart seçimlerinden sonra kemer sıkma, zamlar ve tasarruf genelgeleri ardı ardına gelecek. 31 Mart'a kadar her şeyi bastırıyorlar. Ramazan pidesi fiyatı 15 lira yapılmış. Pide yüzde 50 zamlanmış. İşin içinde bir oyun var. Geçen sene 300 gram pide 10 lira, bu sene 250 gram pide 15 lira. Zam yüzde 80! Hani enflasyon yüzde 64'tü."

'EMEKLİ KART' ÇAĞRISI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın emeklilere aylık bin lira verdiği 'Ankara Kart' uygulamasını anımsatan Özel, "Gelin bu kartı emekli kartına çevirelim. Biz elimizden geleni yapmaya hazırız. Bir Emekli Kart çıkaralım ve bu zulmü bitirelim" çağrısında bulundu.

İKTİDARA 'İŞSİZLİK FONU' TEPKİSİ

İşsizlik Fonu ile ilgili iktidara tepki gösteren Özel, şunları kaydetti:

"İşsizlik Sigorta Fonu ile ilgili bir düzenleme var. Bunlar duble yol yapımlarında bile bu fonu kullandılar. Sonra gelinen noktada 2023 yılında İşsizlik Sigorta Fonu'ndan işçiye ödenen para yüzde 18.5, işverene verilen teşvik yüzde 67. Kanun diyor ki 'İşsizlik Sigorta Fonu'ndaki biriken toplam kaynağının en fazla yüzde 30'u kullanabilir.' Bunu yüzde 50'ye çıkarıyorlar. İşçinin kumbarasından işverene bir şey ödenmesine ilk günden beri karşı çıktık."

AKP VE YENİDEN REFAH'IN AÇIKLAMALARI

AKP ile Yeniden Refah Partisi arasındaki karşılıklı açıklamalara dikkat çeken Özgür Özel, "Eski dosttan düşman olmaz. Dün öptüğümüze tükürmek yok. Bizden millet bunu istemez. İki taraf da ittifak ortağından ayrılmış; iyi insanlar diyoruz. Ne yöneticileriyle kavga ediyoruz. Bir yandan hocasının emaneti, son seçimlerde ittifak ortağına sirk canbazı diyor... Fatih Bey kendi değerlendirmesini yapar. 14 Mayıs'ta kendisini iktidarda tutan YRP seçmenine, hatta AKP ve MHP seçmenine şunu diyoruz; Cumhur İttifakı kasvetli bir iktidardır. Kime yıldırım düşüreceğini bilemezsiniz. Cumhur İttifakı'nı dengelemenin tek yolu Türkiye ittifakıdır. Bütün Türkiye'yi hep birlikte kucaklıyoruz" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE İTTİFAKI' VURGUSU

'Türkiye İttifakı' mesajı veren Özel, "Cumhur İttifakı'nın gücünü dengelemenin tek yolu Türkiye İttifakı'dır. Türkiye İttifakı'nda biz sosyal demokratlar varız, muhafazakar demokratlar var, milliyetçi demokratlar var; Lazlar var, Kürtler var..." diye konuştu. 

"PARTİYİ AYAĞA KALDIRIN"

Konuşmasının sonunda partisinin il ve ilçe başkanlarına seslenen Özel, "Atatürk'ün partisi iktidar olmak için görev bekliyor. İl Başkanlarım, örgütü ayağa kaldırın, partiyi ayağa kaldırın. Gidin ve bu seçimi kazanın" ifadelerini kullandı.