CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu’nda, Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Adıyaman’da yıkılan ve Kuzey Kıbrıs'tan 35 öğrenci, öğretmen ve veliye mezar olan İsias Otel’e ilişkin, “CHP olarak süreci yakından takip edeceğiz. Genel Başkan’ımızın taziye ziyaretlerinde ailelere verdiği söz; partimizin, Millet İttifakı’nın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin namus sözüdür” dedi.

Özgür Özel: Kılıçdaroğlu'nun Kıbrıslı ailelere verdiği söz namus sözümüzdür

Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Adıyaman’daki İsias Otel de yıkılmış ve Kuzey Kıbrıs'lı 35 öğrenci, öğretmen ve veli hayatını kaybetmişti.

Olayla ilgili hukuki ve adli süreci izlemek amacıyla Kuzey Kıbrıs Meclisi’nde oluşturulan komitenin başkanı Oğuzhan Hasipoğlu ve beraberindeki heyet, bugün TBMM’de Genel Kurulu çalışmalarını izledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bu sırada söz alarak şunları söyledi:

“KKTC’nin sayın heyetini, başkanının şahsında saygıyla selamlıyoruz. CHP Grubu olarak, 6 Şubat tarihinde yaşanan depremde tüm kaybettiklerimiz yüreğimizi yakmıştır. Kuzey Kıbrıs’dan, Adıyaman'da olan ve İsias Otel'de hayatını kaybeden kardeşlerimizin, ailelerinin, KKTC’nin acısını bir kez daha paylaştığımızı; kendilerinin rahatsız olduğu, kurtarma çalışmalarının başladığı yönündeki yanlış bilgilendirme, kurtarma çalışmalarının geç başlaması ve sonrasında ulaşılan son derece sıkıntı verici sonuç hepimizi çok rahatsız etmiştir. CHP olarak süreci yakından takip edeceğiz. Genel Başkan’ımızın taziye ziyaretlerinde ailelere verdiği söz; partimizin, Millet İttifakı’nın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin namus sözüdür.”

(ANKA)