Özgür Üniversite’de güz dönemi başlıyor

Özgür Üniversite’de 3 ay sürecek Güz Dönemi, 19 Ekim Cumartesi günü saat 15.00’te Fikret Başkaya’nın “İklim Krizi, Ekolojik Yıkım, Kapitalizm” başlıklı semineriyle açılacak.

Bu dönem; felsefe, siyaset, edebiyat, psikoloji, sinema, tarih seminerlerinin yanı sıra güncel tartışmalar yer verilecek. Ayrıca resim ve fotoğraf atölyeleri yapılacak. Özgür Üniversite’de bu dönemde çok çeşitli başlıklar ilgi çekici içeriklerle sunulacak. Pazartesi akşamı Erhan Keleşoğlu ile ‘Ortadoğu ve Güncel Gelişmeler’ tartışılacak. Hemen ardından yine Pazartesi akşamları Levent Safalı ve Metin Sarfati ile ‘Entellektüel'in Tarih Sahnesine Çıkışı ve Rolü’ yer alacak. Gülnaz Bingöl ve Gençer Yurttaş ile ‘Fotoğraf Atölyesi’de Pazartesi akşamları yapılacak.

Salı akşamları, İnci Kerestecioğlu ile ‘Türkiye'de Feminist Hareketin Güncel Konuları’, Çarşamba akşamları, Alpkan Birelma, Feryal Saygılıgil, M. Görkem Doğan, Hakan Koçak, İrfan Kaygısız, Mehmet Türkay ve Özgür Narin ile ‘Türkiye Emek Hareketi: Dünü, Bugünü, Yarını’ tartışılacak. ‘Haydar Özay yönetimindeki ‘Resim Atölyesi’de Çarşamba akşamları yapılacak.

Perşembe akşamları, Erol Köroğlu ile ‘Türkçede İlk Romanlar: Acemice Taklitler mi, Yaratici Denemeler mi?’ başlıklı edebiyat seminerlerinin yanı sıra yine Perşembe akşamları, Ercan Kanar ile ‘Alternatif Hukuk
Söyleşileri’ yer alacak. Cuma akşamları, Ayşe Devrim Başterzi, Agah Aydın, Bilal Ersoy, Cem Kaptanoğlu, Hakan Karaş, İbrahim Fuat Akgül, İlker Küçükparlak, Onur Özalmete, Taner Yılmaz ile ‘Psikodinamik Film Okumaları’ yapılacak. Cumartesi günleri, Selahattin Yıldırım ile ‘Kent Üzerine Çeşitlemeler, Erkut Sezgin ile ‘Felsefe ve Din’, Nurşen Bakır ile ‘Sinemasal Soruşturmalar’ başlıklı seminerler yer alacak.

Güncel gelişmelerin tartışıldığı Cumartesi seminerlerinde bu dönem, Erdoğan Aydın, Hakan Güneş, İsmail Beşikçi, İzettin Önder, Sibel Özbudun, Taner Timur ve Ümit Şahin yer alacak. Aralık ayında tarihleri daha sonra ilan edilecek. Ömer Madra ile ‘Gezegeni Kurtarmak İçin Son Şans: Artık Uzatmaları Oynuyoruz’ Levent Safalı ile ‘Akıl Var Mantık Var!’, Galip Kılıç ile ‘Kadim Bilgelikte Hikmet ve İrfan Geleneği’, Metin Sarfati ile ‘Spinoza Veya Tutkuların Antropolojisi’, Yusuf Öz ile ‘Yakın Dönem SiyasetFelsefesi’ başlıklı seminerler yer alacak.

ozgur-universite-de-guz-donemi-basliyor-637669-1.