Ülkenin dört bir yanında kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla özgürlükleri için alanlarda olacak. 6 Mart’ta Kadıköy’de Büyük Kadın Buluşması için bir araya gelecek olan kadınlar, “Özgürlüğümüz için alanlarda olacağız” diyor

Özgürlük için alanlara

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bu yıl da kadınlar meydanlarda olacak. Ülkenin dört bir yanında bir araya gelecek olan kadınlar eşitsizliğe, erkek şiddetine ve kazanılmış haklara yönelik saldırılara karşı mücadelelerini sokaklara taşıyacak. Kadınlar, alanlara dayanışmanın ve birlik olmanın gücünü taşıyacak. Kadınlar Twitter’da #6MarttaKadıköydeyiz etiketi altında dayanışma mesajları yayımlad. KESK Kadın Meclisi, “Özgürlüğümüz için alanlardayız. 6 Mart Cumartesi, Kadıköy’deyiz... Saat: 16.00’da ‘Büyük Kadın Buluşması’ndayız” derken, Eğitim Sen “Eşit ve özgür bir toplumu biz kadınlar inşa edeceğiz. 8 Mart’ta alanlardayız” mesajını yayımladı.

Kadıköy Dayanışma Ağı “Emeğimiz, kimliğimiz, özgürlüğümüz, hayatımız ve barış için tüm dünyada ayaktayız. Özgürlüğümüzü almaya geliyoruz” açıklamasında bulunarak cumartesi günü Kadıköy’de buluşmaya çağırdı. 8 Mart Kadın Platformu ise ‘Büyük Kadın Buluşması’ için playlist hazırladıklarını duyurdu ve kadınlara “6 Mart günü Kadıköy’ü inletmesini istediğiniz şarkıları alabilir miyiz?” sorusunu sordu.

SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ VAR

Didim Kadın Platformu, “Söyleyecek sözümüz değiştirecek gücümüz var” diyerek, 8 Mart çağrı metnini yayımladı. Çağrıda şu ifadeler yer aldı: “Hayatlarımızdan ve haklarımızdan vazgeçmiyoruz demek için, savaş ve işgal politikalarından vazgeçmek için, emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz bizimdir demek için, kadın cinayetlerini, taciz ve tecavüzleri durdurmak, 6284 sayılı kanunun ve İstanbul Sözleşmesinin her bir maddesini uygulamak, doğamıza ve yaşam alanlarına sahip çıkmak için alanlarda olacağız. Krize, yoksulluğa, sömürüye, gericiliğe, ırkçılığa, savaşa, salgına hayır! Demokrasiyi, barışı, laikliği savunmak için Didim’de yaşayan kız kardeşlerimizi 8 Mart’ta alanlara çağırıyoruz.”

ÖZGÜR YAŞAM İÇİN İSYANIMIZI ALANLARDA BULUŞTURALIM

NAR Kadın Dayanışması tarafından “Yaşam bizim diyen seslerimiz bir arada oldukça güçleniyoruz” denilerek şu açıklama yapıldı: “Yaşamak için, haklarımız için, geleceğimiz ve hayallerimiz için, eşit ve özgür bir yaşam için 8 Mart’ta isyanımızı buluşturalım.” NAR, cumartesi günü saat 20.45’te gerçekleştireceği Sol Feminist Forum’a katılım için çağrıda bulundu.

EVLERDEN ÇIKIP YENİ BİR YOL AÇABİLMEK İÇİN YAN YANA GELELİM

SOL Parti’den yapılan açıklamada ise “Dünyanın dört bir yanında kadınların yaşamlarına sahip çıkan sesi isyanların en önünde. İsyanın sesi olan dönüştürücü gücümüzü birleştirmek, yaşam hakkımız için verdiğimiz mücadelemizde yeni bir yol açabilmek için yan yana gelelim. Biliyoruz biz birbirimizin çaresiyiz bir arada oldukça güçlüyüz. Evlerden çıkıp yan yana geliyoruz” dendi.

MOR DAYANIŞMA SÖZCÜSÜ CEMİLE BAKLACI:​ RENKLERİMİZLE BULUŞACAĞIZ

Bu dönem yapılan kadına yönelik tüm saldırılara, kurulan iktidar şekillerine, şiddete, iktidar şiddetine, baskılara, irademizi ve varlığımızı yok sayanlara, kürtaj yasaklarına, infaz paketleriyle kadınlara şiddeti reva görenlere, tutuklamalara baskılara karşı haklarımız, bedenlerimiz, cinsiyetimiz, kararımız bizim. ‘Özgürlüğümüzü alacağız’ diyerek buluşacağız. Kadınlarla birlikte her yerde sokaklarda buluşacağız. Kadınlar kendi renkleri ve sesleriyle buluşacak.

FEMİNİST GECE YÜRÜYÜŞÜ’NDEN SİMLA SUNAY: HAKLARIMIZ İÇİN SOKAKLARDAYIZ

Patriarkaya karşı alandayız. Salgın koşullarında yok sayılan haklarımız için alanlarda olacağız. Kadınlar her yerde diyoruz. Evde, sokakta, şantiyede, sette… Kısacası her yerden sesimizi duyuruyoruz. ‘Feminist İsyan Her Yerde’ sloganıyla buluşuyoruz. 8 Mart’ta Feminist Gece Yürüyüşü için Taksim, Sıraselviler’de buluşacağz. İmzasız dövizlerimizle ve pandemi koşullarına uyarak buluşuyoruz. @8MartYuruyus hesabından takip edebilirler.