Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem konutları için tarih verdi. Özhaseki, Eylül-Ekim aylarında ilk konutları teslim edeceklerini söyledi. Özhaseki ayrıca "Fay hatlarının olduğu yerlerde bir daha asla yapılaşma olmayacak" dedi. Özhaseki ayrıca depremezdelere verilecek olan faizsiz kredilere dair açıklamalarda bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi
Özhaseki, depremzedelere verilecek kredi paketinin detaylarını açıkladı
Fotoğraf: AA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremzedelere verilecek kredi paketinin detaylarını açıkladı. Ayrıca  'Deprem konutları' için tarih verdi.

Özhaseki, kendi yapısını inşa edecek afetzedelerin konut için 500 bin ile 800 bin TL, iş yeri için 250 bin ile 500 bin TL arasında faizsiz kredi kullanabileceğini açıkladı.

Özhaseki, ayrıca Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında kendi yapısını yerinde inşa edecek afetzedelere konutlar için 500 bin TL, iş yerleri için 250 bin TL hibe verileceğini söyledi. 

Konut teslimatları konusunda  Eylül-Ekim aylarına işaret eden Özhaseki, "319 bin konut 1 yıl içinde depremzedelere teslim edilecek" dedi.

Özhaseki, sıfır tolerans ile hareket edeceklerini belirterek "Fay hatlarının olduğu yerlerde bir daha asla yapılaşma olmayacak. Bilim insanlarının söylediği gibi fay kırıklarının üstünde asla yapılaşma olmayacak. Zeminde sıvılaşma olan yerlerde bir daha yapılanma olmayacak. Dere yataklarına da yapı yapılması mümkün değil" ifadelerini kullandı.