CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, partisinin başörtüsü teklifine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Teklifin 'kadınların giyim kuşamı ile ilgili tartışmaya son vermek için' sunulduğunu söyleyen Özkoç, "Kadının kılık kıyafetiyle ilgili bir yasa teklifi verdik ve dedik ki 'Bunu sağa sola çekiştirmeye, ayrı çatışma alanları yaratmaya hiç gerek yok'. Sade, net, anlaşılabilir bir teklif verdik" ifadelerini kullandı.

Özkoç: Başörtüsü teklifini, kadınlarımızın giyim kuşamı ile ilgili tartışmaya son vermek için sunduk

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun duyurduğu başörtüsü teklifine yönelik konuşan Özkoç, parti olarak çatışma istemediklerini; barıştan, kardeşlikten ve adaletten yana olduklarını dile getirdi.

Teklifin, 'kadınların giyim kuşamı ile ilgili tartışmaya son vermek için' sunulduğunu söyleyen Özkoç, "Barış istiyoruz barış. Kadınlarımız için barış istiyoruz. Onların kılık kıyafetine hiç kimse karışmasın istiyoruz. İnançlar için barış istiyoruz. Özgürlükler için barış istiyoruz. Öğrencilerimizin geleceğinin güvence altına alınmasını istiyoruz. Paralı eğitimin son bulmasını istiyoruz. Çiftçimizin desteklenip, bu bereketli topraklarda üretim yapmasını istiyoruz. Katma değeri yüksek ürünler üreten sanayiciye teşvik verip, onları büyütmek istiyoruz. Katar'ı değil başka ülkelerde toprak kiralayarak başka ülkeleri zenginleştirmeyi değil kendi ülkemizin esnafını, işçisini ayağa kaldırmak istiyoruz. Barış istiyoruz, adalet istiyoruz; çatışma istemiyoruz. Kadının kılık kıyafetiyle ilgili bir yasa teklifi verdik ve dedik ki 'Bunu sağa sola çekiştirmeye, ayrı çatışma alanları yaratmaya hiç gerek yok'. Sade, net, anlaşılabilir bir teklif verdik tüm kadınlarımız için bütün kadınlarımızın giyim kuşamı ile ilgili tartışmaya son vermek için" ifadelerini kullandı.

'NEREYE ÇEKECEKLERİNİ BİLMİYORUZ'

Partisinin başörtüsü teklifine karşılık AKP'nin gündeme getirdiği Anayasa değişikliğine de değinen Özkoç, "Bunun için bize küfreden, bize hakaret eden, çirkin sözler söyleyen insanlara da döndük yüzümüzü, 'Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne getiriyoruz, birlikte çıkaralım' dedik. Şimdi bize ne söyleyeceklerini bilmiyoruz. Nereye çekeceklerini bilmiyoruz. Başka bir çatışma alanı yaratacaklar mı, bilmiyoruz. Konuşma dillerinin uygun olmamasından bunu çıkarıyoruz. O yüzden siyasetçi, önüne gelen bilgiye göre konuşur. Önümüze bir bilgi gelirse onun da cevabını veririz" diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), 22'nci FIFA Dünya Kupası dolayısıyla Katar'da gerçekleştirilecek 'Dünya Kupası Kalkanı Harekatı'nda görevlendirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin Genel Kurul’da kabul edilmesini de eleştiren Özkoç, Türkiye'nin Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda oynamadığını söyleyerek şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti bir Dünya Kupası'na, olimpiyatlara ev sahipliği yapacak olsa kendi güvenliğini sağlayamayan bir ülke olsa diğer ülkeler ve federasyon, buna izin verir mi? Madem paran o kadar çok, gani gani; madem tank paleti alacak gücün var, limanlarımızı alacak gücün var, kendi güvenliğini kendi sağla kardeşim; özel güvenlik tut. Benim evladımın Katar topraklarında canı pahasına orada olmasına nasıl el kaldırırsınız Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde? Türk askerinin, Türk polisinin canı bu kadar mı ucuz? Evlatlarımızın canı bu kadar mı ucuz?"