CHP MYK toplantısının ardından konuşan Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Ülkemizi güçlendirilmiş parlamenter sistemle, yeniden ayağa kaldıracağız. Getir sandığı, milletten korkma, sandıktan kaçma Erdoğan” dedi.

Öztrak: Artık sandıktan kaçma Erdoğan

HABER MERKEZİ

CHP Merkez Yönetim Kurulu (YMK) toplantısı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının katılımıyla gerçekleştirildi. İktidarın son söylemleri ve ekonomik gelişmelerin ele alındığı toplantının ardından konuşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, erken seçim çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ülkeyi her alanda geriye götürdüğünü ifade eden Öztrak, “Ülkemizi Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemle, yeniden ayağa kaldıracağız. İstişareyi devlet yönetiminde hâkim kılacağız. Milli meselelerin görüşülüp, tartışılacağı yegane adres, Türkiye Büyük Millet Meclisi olacak. Dostlarımızı çoğaltıp, düşmanlarımızın sayısını azaltacağız” dedi.

Orta Doğu Barış ve İşbirliği Teşkilatının kurulmasına öncülük edeceklerini de dile getiren Öztrak, “Tüm bölgemizde ekonomik ve ticari ilişkileri canlandıracağız. Stratejik önceliğimiz, ülkemizi bölgenin üretim, finans ve ticaret merkezi yapmak olacak. Çokça kazanıp, hakça paylaşacağız. Milletimizin kaybettiklerini yerine koyacağız. Biz Türkiye’yi düze çıkarmak için hazırız. Biz hazırız, artık vakit tamam. Seçim zamanıdır bu zaman. Milletten korkma, sandıktan kaçma Erdoğan” diye konuştu.

HALKIN CANI BURNUNDA

Ekonominin her geçen gün kötüye gittiğini kaydeden Öztrak, MYK sonrası gerçekleştirdiği açıklamasında şunları söyledi:

“Vatandaşın canı burnunda ama Erdoğan milletin halini görmüyor. Hayal aleminde yaşıyor. En son, ‘Yatırım, üretim ve istihdam hedefiyle yolumuza devam ediyoruz. Bu kararlı gidişimiz sayesinde Avrupa şaşkın, dünya şaşkın. Bu gidişi görünce şok oldular’ deyiverdi. Şu saraylarında içtikleri neyse, o efulilerden millete de ikram etsinler. Bari milletçe o kafaya gelelim. Fransa’da asgari ücret 1555 Avro. Almanya’da asgari ücret bin 585 Avro. Bugünkü kurdan 17 bin 741 lira yapar. Bu ülkedeki Valinin, Genel Müdürün maaşından fazla. Avrupalı bizdeki asgari ücreti görünce şokta. Yüzde 20 enflasyonu görünce şokta. 1 Avronun 11 liraya bedel olduğunu görünce şokta. Kendinde sıfır faiz varken, bizdeki yüzde 18 faizleri görünce şokta. İki haneli işsizliği, genç işsizliğini görünce şokta.”