Pamukkale Üniversiteli Dayanışması, Boğaziçili akademisyenlerin ve öğrencilerin kayyum rektöre karşı sürdürdükleri mücadeleye destek verdiklerini açıkladı.

Pamukkale Üniversiteli Dayanışması'ndan Boğaziçi eylemlerine destek

Uğur KURNAZ

Pamukkale Üniversiteli Dayanışması, Boğaziçi’nde kayyum rektöre karşı verilen mücadeleyi desteklediklerini açıkladı. Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin, Covid-19 salgını sebebiyle kent genelindeki eylem ve etkinlikleri 1 ay yasaklamasının ardından, Candoğan Parkı’nda yapılacak açıklama Eğitim Sen Denizli Şubesi’nde yapıldı.

Elif Kavili ve Yağız Aydın tarafından yapılan açıklamada, başta Boğaziçi olmak üzere yapılan bütün atamaların antidemokratik olduğu belirtildi. Kayyum aklının hiçbir yerde değişmediği vurgulanan açıklamada, “Pamukkale Üniversitesi'nin eski kayyum rektörü Hüseyin Bağ'ın yaptıkları dün gibi aklımızda. Okul içinde yapılmak istenen projeyle ağaçların kesilmesine engel olmaya çalışan hocalarımıza saldırdıklarını unutmadık. Eşine özel atamalar yaptığını ve özel kadrolar açtığını üniversitemizi aile şirketine çevirmeye çalıştığını unutmadık! Görevden alınmasının hemen ardından ise kayyum yolsuzlukları gün gibi ortaya çıktı” denildi.

TÜM KAYYUMLAR İSTİFA ETSİN

Açıklamada, “Bir diğer icraat ise okulumuzun İlahiyat Fakültesi'ni ilk sırada tercih eden öğrencilere bilgisayarlar hediye edilmesidir! Uzaktan eğitim süreciyle koşulları uygun olmayan, bilgisayar, İnternet gibi araçlara ulaşımı sağlanmaya binlerce arkadaşımız varken bu İlahiyat teşviki ve ödüllendirilmesi siyasal İslam’ın okullarımıza yansımalarından sadece biridir” ifadeleri kullanıldı.

Özgür ve demokratik üniversite talebinden vazgeçilmeyeceği dile getirilen açıklamada, “Bu süreçte dayanışmamıza destek verenlere, üniversitelerimiz de akademinin biat etmeyeceğini bir kez daha ortaya koyan barışın çağrıcısı akademisyenlere uygulanan her türlü anti-demokratik tavrı ve uygulamayı bulunduğumuz hiçbir üniversitede izin vermeyeceğimizi söylüyoruz. Tüm gözaltındakiler ve tutuklananlar derhal serbest bırakılsın. LGBTİ+'lar başta olmak üzere hedef gösterilen bütün gruplara yönelik nefret politikaları ve itibarsızlaştırma çalışmaları derhal sonlandırılsın. Melih Bulu, Ahmet Kutluhan ve bütün kayyumlar istifa etsin. Üniversitelerin tüm bileşenlerinin katıldığı, karar alama mekanizmasında yer alabileceği seçimler yapılsın” denildi.