Pandemi 1,6 milyar çocuğu etkilerken yardımlar yetersiz

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Covid-19 pandemisinin dünya çapında etkileri sürerken Afrika, Güney Amerika, Asya, Ortadoğu’nun yoksul ülkelerinde daha yıkıcı bir etki bıraktı. Deutsche Welle’in haberine göre, Alman Açlıkla Mücadele Örgütü Welthungerhilfe ve çocuklara yardım örgütü Terre des Hommes’un “Kalkınma Politikası Gerçekliği” isimli yıllık raporuna göre pandemi 1,6 milyar çocuğu etkiledi.

Terre des Hommes Sözcüsü Birte Kötter “Ciddi açlık içinde yaşayan çocuk sayısı 150 milyondan 725 milyona çıkmış durumda.

Açlık, hastalık, çocukların çalışması, çocuk evliliği, göç ve çocukların yalnızlığı gibi sorunlar pandemide katlandı. Hindistan’da, Nepal’de çocukların pandeminin sonuçlarından aşırı oranda etkilendiğini görüyoruz. Milyonlarcası açlıktan muzdarip. Sokaklarda çalışmak ya da ailelerine yardım edebilmek için dilenmek zorundalar” açıklaması yaptı. Pandemi nedeniyle ciddi bir açlık problemiyle karşı karşıya olan insanların sayısı 2020 yılında bir önceki seneye göre 20 milyon kişi artarak 55 ülkede 155 milyona yükseldi. Welthungerhilfe Örgütü’nün Genel Sekreteri Mathias Mogge, “Suriye, Güney Sudan ve Orta Afrika Cumhuriyeti nüfusunun yarısı açlıkla boğuşuyor. Bu ülkeler uzun süren savaşlar, çatışmalar ve iklim değişikliğinden muzdarip” ifadesini kullandı. Hindistan’da pek çok göçmen pandemiden dolayı büyük şehirlerden köylerine geri dönmek zorunda kaldı. Mogge söz konusu göçmenlerin durumuna ilişkin olarak, “Kendilerini bir anda aç ve susuz kırsalın ortasında buldular” diye konuştu.