Pandemi dünyayı yine alarma geçirdi

Levent ÇETİN

Dünyada vaka sayısı gün geçtikçe artıyor. Almanya ve Güney Kore’de salgın boyunca görülen en yüksek vakalar kaydedildi. Güney Kore Sağlık Bakanlığına göre, salgının dördüncü dalgasıyla mücadele eden ülkede son 24 saatte 4 bin 116 vaka görüldü. Yeni vakalar, özellikle 1 Kasım'da kısıtlamaların hafifletilmesinden sonra artışa geçerken hükümetin virüsün yayılmasını azaltmak için acil müdahale planı üzerine çalıştığı belirtildi.

Yonhap Haber Ajansının aktardığına göre, Başbakan Kim Boo-kyum, mevcut durumun beklenenden daha ciddi olduğunu söyledi.


Almanya: Robert Koch Enstitüsünden (RKI) yapılan açıklamada son 24 saatte 66 bin 884 yeni vaka tespit edildi. Hem personel hem de yoğun bakımlardaki yatak kapasitesinin yetersizliği alarm durumuna geçilmesine neden oldu. Hastanelerdeki ve yoğun bakım ünitelerindeki hastaların sayısının önemli ölçüde artması nedeniyle birçok hastane önceliği olmayan ameliyatları erteleme kararı alındı.

Fransa: Günlük vaka sayısının 30 bin 454 ile ağustostan bu yana en yüksek seviyeye ulaştığı Fransa'da ise toplam vaka sayısı 7 milyon 450 bin 691'e yükseldi. Son 7 günde hastanelerde tedavi altına alınanların sayısı yaklaşık yüzde 50 arttı.

Latin Amerika ülkeleri: Covid-19 vakaları ve virüse bağlı can kayıpları artmaya devam ediyor. Brezilya Sağlık Bakanlığının verilerine göre, son 24 saatte 284 kişinin hayatını kaybetmesiyle virüse bağlı can kayıpları 613 bin 66’ya yükseldi.