Pandemi gölgesinde spor

SPOR SERVİSİ

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına rağmen birçok önemli spor organizasyonu düzenlenmeye devam ediyor. Futbol, basketbol, tenis, motor sporları, bisiklet, atletizm başta olmak üzere birçok branşta uluslararası organizasyonlar, Covid-19'un sebep olduğu yeni normal koşullarında gerçekleştiriliyor.

Tour de France devam ediyor

İtalya Bisiklet Turu ve İspanya Bisiklet Turu ile sezonun en önemli üç yarışından Fransa Bisiklet Turu'nun (Tour de France) başlangıç tarihi hazirandan ağustosa alınmıştı. Bu yıl 107. kez düzenlenen turda sporseverler, geçmiş yıllarda olduğu gibi yol kenarından bisikletçileri desteklemeyi sürdürüyor. Buna rağmen salgının etkisiyle seyirci sayısındaki büyük düşüş dikkati çekiyor.

Avrupa'nın önde gelen futbol ülkelerinden Fransa, İngiltere ve İspanya'da 2020-2021 sezonu başladı. Fransa'da statlara maç başına en fazla 5 bin seyirci alınmasına izin veriliyor. İngiltere ve İspanya'daki maçlar ise Türkiye'deki gibi seyircisiz oynanıyor. Diğer büyük futbol ülkelerinden Almanya'da 18 Eylül, İtalya'da ise 19 Eylül, yeni sezonun başlangıç tarihleri olarak belirlendi. İki ülkede de sezonun seyircisiz başlaması bekleniyor.

Teniste de grand slam turnuvaları alınan tedbirler ışığında düzenleniyor. Wimbledon'ın iptali ve Fransa Açık'ın ertelenmesiyle sezonun ikinci grand slam turnuvası olarak seyircisiz gerçekleştirilen ABD Açık sona erdi. İspanyol Rafael Nadal, İsviçreli Roger Federer, Rumen Simona Halep başta olmak üzere birçok önemli tenisçi, salgın nedeniyle ABD Açık'a katılmadı. Normal koşullarda mayısta başlaması planlanan Fransa Açık'ın başlangıç tarihi, 21 Eylül olarak belirlendi. ABD Açık'ın aksine Fransa'daki sezonun üçüncü grand slam turnuvasına belli sayıda seyirci alınmasına karar verildi. n Spor Servisi