TTB’nin 72’nci Büyük Kongresi, pandemi mücadelesi sürerken toplanıyor. TTB Merkez Konseyi Başkanı Adıyaman, “Tüzüğümüze göre tekrar aday olma imkânım yok. Yönetimdeki Etkin Demokratik TTB Grubu’nun listesi seçimlerde aday olacak” dedi.

Pandemi savaşçıları yeni yönetimini seçecek

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) 72. Büyük Kongresi, Türkiye’nin dört bir yanından gelen delegelerin ve konukların katılımıyla bugün Bilkent Otel ve Konferans Merkezi’nde açık alanda başlıyor.

İki gün sürecek kongre öncesi BirGün’e konuşan TTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman, “2016-2018’de ikinci başkan, 2018-2020’de başkanlığını yürüttüğüm TTB’de tüzüğümüz doğrultusunda tekrar başkan adayı olmayacağım. Fakat TTB’nin bütün çalışmalarında etkin rol almaya devam edeceğim” dedi.

pandemi-savascilari-yeni-yonetimini-sececek-785398-1.
Sinan Adıyaman

ETKİN DEMOKRATİK TTB YİNE ADAY

Mevcut yönetimde bulunan Etkin Demokratik TTB Grubu’nun listesinin ise aday olacağını söyleyen Adıyaman, “64 odanın seçimleri yapıldı, şimdi de büyük kongreyi topluyoruz. Her hekim bireysel olarak aday olabilir. Seçimlerde blok listeye değil, tek tek adaylara oy verilir. Tüm hekimlerin seçilme hakkı var” diye konuştu.

TTB HALKIN ÖRGÜTÜDÜR

Türkiye’deki sağlık sistemi sorunlarının pandeminin de etkisi ile mart ayından bu yana daha da büyüdüğünü belirten Adıyaman, “TTB hem sağlıkçıların haklarını hem de halk sağlığını gözetmeye devam edecek. Pandemi sürecinde aktif rol üstlenen meslek örgütü olarak Sağlık Bakanlığı’na eksikleri, eleştirilerimizi ve çözüm önerilerimizi sunduk, sunmaya da devam edeceğiz. Bu süreçteki eleştirilerimiz nedeniyle hedef gösterilsek de halk, halk sağlığını önceleyen TTB’ye destek oldu. Çünkü TTB, iyi hekimlik değerlerini savunan sağlıkçıların olduğu kadar halkın da örgütüdür” diye konuştu.

SEÇİMLER YARIN

Kongrenin yarın ikinci gününde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası önündeki öğrenci kantininde merkez organları için seçim yapılacak.

KONGRE YERİ NEDEN DEĞİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından hedef gösterilmesinin ardından TTB’nin CerModern’de yapacağı kongrenin tek taraflı olarak iptal edildiği iddia edilmişti. Bu iddia üzerine TTB Başkanı Sinan Adıyaman, “CerModern’den bize ‘Valilikten genelge gelecek, CerModern’deki bütün kapalı ve açık etkinlikleri iptal ediyorlar’ dediler. Biz de kongre yerimizi değiştirdik. Baskı üstüne kongre yeri değiştirildiği gibi bir durum yok. Sadece TTB’den yapılan açıklamalara itibar edin” dedi.