Para emanet edilen imam DEÜ’deki görevinden alındı

Berkay SAĞOL

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ) unvanı imam olan ve maaş mutemedi olarak çalıştığı ortaya çıkan Ahmet Yüksel’in görevden alındığı öğrenildi.

DEÜ Hastanesi’nde unvanı imam olan Ahmet Yüksel’in maaş mutemedi (devlet dairelerinde ve kimi işyerlerinde para götürüp getiren, kimi para işlerine bakan kişi) olarak görev yaptığı sendika aidatı kesinti listesinde ortaya çıkmıştı.

BirGün’ün gündeme getirdiği haberin ardından Yüksel’in görevden alındığı öğrenildi. Yüksel’in görevden alındığına ilişkin bilgi yine sendika aidatı kesinti listesine yansıdı.

Ekim ayında gönderilen sendika aidatı kesinti listesinde, Yüksel’in yerine unvanı veri hazırlama ve kontrol işletmeni olan Fevziye Mutlu’nun imzası bulunuyor. Mutlu’nun yanı sıra listede Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başmüdürü Yunus Emre Dinçaslan ve Hastane Başhekim Vekili Prof. Dr. Semih Küçükgüçlü’nün onayı bulunuyor. Yüksel’in, iktidarın her alanı dinselleştiren uygulamalarının en son halkası Diyanet İşleri Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 2015 yılında imzalanan işbirliği protokolü olan ‘Hastalara Manevi Destek’ projesi kapsamında üniversitede çalıştığı belirtildi.