TEDAŞ'a elektrik borcu bulunan Muş merkez ile 5 ilçe ve 28 belde belediyesinin hizmet binalarının elektriği kesildi. Muş Belediyesi ile Bulanık,...

TEDAŞ'a elektrik borcu bulunan Muş merkez ile 5 ilçe ve 28 belde belediyesinin hizmet binalarının elektriği kesildi. Muş Belediyesi ile Bulanık, Varto, Malazgirt, Hasköy, Korkut ilçeleri ve 28 belde belediyesinin hizmet binalarının elektrikleri dün sabah saatlerinde TEDAŞ ekiplerince kesildi. TEDAŞ İl Müdürü Murat Karagüzel yaptığı açıklamada, elektrik borcu olan belediyelerden 10 Aralık'a kadar borçlarını ödemelerini veya borç ödeme planı çıkartmalarını istediklerini bildirdi.

ANLAŞMA SAĞLANAMADI
Uyarılara rağmen hiçbir belediyenin anlaşmaya yanaşmadığını savunan Karagüzel, "Bunun üzerine biz de borcu bulunan belediyelerin hizmet binalarının elektriğini kestik. Borçlar, 2004'ten itibaren ödenmeyen elektrik borçlarıdır. Uzlaşmaya hazırız. Ödeme planı çıkartarak, borçlarını ödemeyi taahhüt eden belediyelerimizin elektriğini açmaya hazırız" dedi. Karagüzel, halkı mağdur etmemek için su depoları ve itfaiye müdürlüklerinin elektriklerini kesmediklerini sözlerine ekledi.

HİZMETLER AKSIYOR
Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede ise, TEDAŞ'la görüşerek ödeme planı çıkartacaklarını belirterek, "Elektriksiz hizmet olmaz. Fakat biz kalkınmada sonuncu iller arasında-yız. Buna rağmen elektriğimiz kesiliyor. Bunu anlamış değilim" dedi.