Paris Operası’ndan greve destek

Dış Haberler Servisi

Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanel Macron’un emeklilik planına karşı başlatılan greve balerinler de katıldı. Paris Operası’nın çalışanı olan balerinler, kentin meşhur opera binası Garnier Sarayı’nın önünde Kuğu Gölü’nden bir kesit sahneledi. Balerinlere Paris Senfoni Orkestrası eşlik etti. Kurulan sahnede asılı pankartlarda "Paris Operası grevde" ve "Kültürümüz tehlikede" ifadeleri yer aldı.

Paris Operası sanatçıları, emeklilik yaşının 42’den 64’e yükseltilmesinin insan hakkı ihlali olduğunu savunuyor. Heloise Jocqueviel isimli balerin “Klasik baleye sekiz yaşında başlıyoruz. Ergenlik çağımızın sonuna doğru kronik rahatsızlıklarımız ortaya çıkıyor. 42 yaşına geldiğimizde ise artrit, fıtık gibi hastalıklara sahip oluyoruz. 42 yaşına kadar mükemmellik seviyesini korumak zor ancak 64 ise imkânsız görünüyor” açıklaması yaptı.

DEMİRYOLU İŞÇİLERİ DİRENİYOR

Fransa Ulusal Demiryolları Şirketi (SNCF), Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetiminin emeklilik reformuna karşı başlatılan ve 20 gündür devam eden grevler nedeniyle 400 milyon avro zarar ettiğini açıkladı.