Paris’ten göçmen tepkisi: Hiçbir şantajı kabul etmeyiz

Dış Haberler Servisi

İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel, Sınır Gücü yetkililerine göçmenleri denizde taşıyan tekneleri İngiltere'ye ulaşmalarını engellemek için geri çevirme yetkisi verdi. İngiltere basınında, göçmenlerin durdurulması konusunda Fransa'nın daha iyi sonuçlar üretmeye başlamaması halinde gemileri durdurmaya yardımcı olmak için söz verdiği 53 milyon sterlinlik parayı alıkoyabileceğine dair haberler yer aldı.

Sınır gücüne göçmenleri taşıyan teknelerin geri itilmesi yetkisi verilmesi Karar Fransa'da çok sert tepkiyle karşılandı. Fransız yetkililer, "hiçbir şantaja boyun eğmeyeceğiz" dedi. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, ülkelerin denizcilik yasasını çiğneyen herhangi bir uygulamayı veya herhangi bir "mali şantajı " kabul etmeyeceklerini söyledi.

Darmanin'in diplomatik danışmanı Nicolas Pillerel ise, İngiltere'nin göçmen politikasının Akdeniz ve Ege'de toplu ölümlere yol açan bir "insan trajedisi" yaratma riski taşıdığını söyledi. Geçtiğimiz yıl balıkçıların avlanması konusunda karşı karşıya gelen İngiltere ve Fransa, bu kez göçmen krizi nedeniyle gerginlik yaşıyor.