Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur’a Genelkurmay adına ziyarette bulunulması tepkiyle karşılandı....

Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur’a Genelkurmay adına ziyarette bulunulması tepkiyle karşılandı.

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş: “Komuta kademesinde yaşanan değişiklik Ergenekon sürecine bakışta da değişiklik oluşturdu. Söz konusu ziyaret yargıya basınç oluşturmaktadır.”

ÖDP MYK üyesi Alper Taş: Genelkurmayın bu düzeyde kurumsal bir ziyarette bulunması yargıya müdahaledir ve Şemdinli davası’nda olduğu gibi bir ‘sahiplenme’nin yaşanacağını düşündürmektedir.

EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel: Komuta kademesinin göreve geldiğinde söyledikleri, TSK ile devlet anlayışının değişmediğini ortaya koymuştur. Veli Küçük hakkında şu ana kadar eleştirel bir söz edilmemesi, sanık durumundaki askerlerin ziyaret edilmesi bu duruma örnektir.

DSİP Genel Başkanı Doğan Tarkan: Darbe girişimi ve terör örgütü üyeliğinden yargılanan iki generalin ziyaret edilmesi onlara verilmiş açık bir destektir.

Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol: Ordunun ve AKP’nin Ergenekon soruşturması kapsamında mutabakata vardığı bilinmiyor. Söz konusu ziyaret AKP ile ordu uzlaşmasının sürdüğünü gösteriyor. Özlem Zorcan Ankara