2022 fiyatlarıyla harç yatırıp, nüfus müdürlüklerinde randevu bulamadıkları için yeni yıla randevu alan vatandaşlardan istenen harç farkı uygulamasına son verildi. Pasaport, defter ve harç ücretlerinde yaşanan sorunun ardından İçişleri Bakanı Soylu, ücret farkı alınmaması için talimat verdiğini kaydetti.

Pasaportlardaki harç farkı krizi: Soylu talimat verdi

2022 fiyatlarıyla harç yatırmalarına rağmen nüfus müdürlüklerinde randevu bulamadıkları için ranvuları yeni yıla sarkan yurttaşlardan pasaport defter ve harçlarına yapılan yüzde 123’lük zammın farkını yatırmaları istendi. Yaşanan krize ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuya ilişkin talimat verdiğini ve ücret farkı alınmayacağını açıkladı.

Pasaport, defter ve harç ücretlerine yeni yılda yüzde 123 zam gelmiş, birçok yurttaş zamlı fiyattan etkilenmemek için yeni yıldan önce pasaport harçlarını yatırmış, ancak Nüfus İl Müdürlüğü'nde oluşan yoğunluk neticesinde randevu alamamıştı.

EK ÜCRET ALINMAYACAK

Katıldığı canlı yayında şu ana kadar 710 bin pasaportun teslim edildiğini belirten Soylu, "Bu yıl, milyonlarca pasaport basabilme kabiliyeti kazanıyoruz. Mart'tan sonra başka ülkelere de bir ihraç malzemesi olacak" dedi. Soylu, Türkiye'de normalde yılda 2 milyon 100 bin pasaport verildiğine işaret ederek, bu yıl ise 4,5 milyon pasaport talebiyle karşılaştıklarını söyledi.

Soylu, aralık ayında 2022 yılı fiyatıyla pasaport harcı yatırıp, yoğunluk nedeniyle ocak ayına randevu alanlardan 2023'teki fiyat artışından kaynaklı ücret farkı alınmaması için talimat verdiklerini kaydetti.