Passolig'e tepki gösteren Sol Açık tribüne 'veda etti'

Taraftarların fişlenmesi ve futbolun endüstriyelleşmesinde Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni bir adımı olan Passolig ve e-bilet uygulamasına tepkiler sürereken Fenerbahçeli taraftar grubu Sol Açık, Passolig uygulaması kaldırılana kadar tribün faaliyetlerini sonlandırdığını bildirdi.

Resmi sitesinden açıklamada bulunan Sol açık grubu, Fenerbahçe yönetimini Federasyon'un 14 Nisan 2014'te aldığı passolig uygulamasını yürürlüğe koymama kararına rağmen bu karardan dönmesi dolayısıyla da eleştirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun "AKP'nin futboldaki tetikçisi" olarak tanımlandığı açıklamada AKP'nin kendi yandaş şirketleri aracılığıyla stadyumları “hizaya çekmek” , “makul taraftar” yaratmak ve bunun üzerinden de rant elde etmek istemekte olduğu ifade edildi. Tribün kültürünün yok edilmek istendiği bildirilen açıklamada, "Türkiye’de futbol ve ağzımızda tad kalmadı. Futbolseveri potansiyel suçlu sayan ; seyir koşullarını iyileştireceğine yasakçı tedbirler alan, gerçek taraftarı bölüp parçalayan, taraftarı stat dışına atmanın aracı olan ve taraftarı müşteri haline dönüştüren bu Passolig uygulaması stadlarımızdan kalkıncaya kadar SOL AÇIK olarak tribün faaliyetlerimizi sonlandırmış bulunduğumuzu tüm kamuoyuna bildiririz" dendi.