Nakliyat-İş Sendikası’nın çoğunluğu sağlayarak yetki aldığı PTS AŞ yönetimi itiraz etti. İtiraza tepki gösteren sendika, “Anayasal hakka müdahale” dedi.

Patrona çağrı: İtirazı geri çek
Fotoğraf: BirGün

Haber Merkezi

Nakliyat-İş Sendikası üyeleri, sendikal çoğunluğu sağlayarak toplu sözleşme yapmaya hak kazandıkları Paket Taşımacılık Sistemleri (PTS) AŞ’de, işverenin ‘sendikal çoğunluk tespitine’ yaptığı itirazı geri çekmesini talep etti. Şirketin Bahçelievler’deki binasının önünde toplanan sendika üyeleri “Paket Taşımacılık Sistemleri yetki itirazını geri çek” yazılı pankart açtı.

TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ BAŞLAR

Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, PTS AŞ’de örgütlenen sendikanın, çoğunluğu elde ettiğini belirterek, 28 Şubat’ta başvurulan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, 9 Mart itibarıyla toplu sözleşme yapmaya hak kazanıldığını bildirdiğini aktardı. Daha sonra PTS AŞ’nin, ‘çoğunluk tespitine yetki itirazı’ yaptığını belirten Küçükosmanoğlu, itirazın geri çekilmesi durumunda önümüzdeki aylarda toplu sözleşme görüşmelerine başlanacağını dile getirdi.

184 İŞÇİYE KARŞI YAPILAN KEYFİ İTİRAZ

Küçükosmanoğlu, işletmede 184 üyelerinin bulunduğunu, daha insanca yaşayabilecekleri bir ücret ve insan onuruna yaraşır çalışma koşulları talep ettiklerini vurgulayarak "İşveren bu süreçte başka sebepler gösterilse de aslında sendika örgütlenmesine gözdağı vermek amacıyla 2 arkadaşımızın iş akdini feshetmiştir. Bu yetki itirazı da aslında keyfi bir itirazdır. Yargı sürecinin uzamasıyla, bir bakıma anayasal hak olan sendikalaşma hakkı, hak olmaktan çıkmaktadır. Çalışma barışının bozulmasını istemiyorlarsa işvereni, yetki itirazını geri çekmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.