Pedallarını şiddet, istismar ve talana karşı çevirecekler

İzmirli Pedalperest Kadınlar, kadına yönelik şiddet, çocuk istismarı ve doğa talanına karşı kentin sokaklarında pedal çevirecek.

İzmir’de yaklaşık 20 üyesi olan İzmirli Pedalperest Kadınlar, bisikletleriyle kadına yönelik şiddet, taciz, cinsel saldırıdan çocuk istismarına, doğa talanından birçok toplumsal olaya duyarlılık gösteriyor. Çocukları ve eşleriyle beraber pedal çeviren kadınlar, haftanın belli günlerinde de çocuklara ücretsiz bisiklet sürme eğitimi veriyor. Pedalperest Kadınlar, trafikte bisikletleriyle rahat ulaşım sağlamak ve görünür olmak için mücadele verirken bisiklet sürücülerinin artmasını da hedefliyor.

Pedalperest Kadınlar, 8 Martı da pedal çevirerek karşılıyor. Pedalperest Kadınlar üyesi Semra Bozdayı Ayazlar, 8 yaşındaki kızıyla birlikte bisiklet turu attığını belirterek, eşinin de kendisine eşlik ettiğini söyledi. 8 Mart etkinlikleri kapsamında 9, 10 ve 11 Mart tarihlerinde kentin sokaklarında pedal çevireceklerini belirten Ayazlar, kadınların kendini özgür hissedecekleri her yerde var olması gerektiği söyledi.