CHP'li Mahmut Tanal'dan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'ın tutuklanmasına tepki

Pehlivan'ın tutuklanmasına CHP'li Tanal'dan tepki


Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve gazeteci Hülya Kılınç, MİT haberi nedeniyle tutuklanmasının ardından bugün de sitenin Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, tutuklandı.

Pehlivan'ın tutuklanmasına tepki gösteren CHP'li Mahmut Tanal, "Barış Pelivan'ın tutuklanma kararı ölçüsüzdür." ifadelerini kullandı.

Tanal'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

1-CMK göre tutuksuz yargılama kuraldır.Tutuklu yargılama istisnadır. Barış Pehlivanın tutuklanması hukuksuzdur şöyle ki; ISNAT EDİLEN SUÇ 1-CMK 100 mad.sayılan katalog suçlardan değildir.

2-CMK 100; Şüpheli veya sanığın kaçması, saklanması veya kaçacağı şüphesini uyandıran somut olgular varsa. Şüpheli veya sanığın davranışları;

1. Delilleri yok etme, gizleme veya değiştirme,

2. Tanık, mağdur veya başkaları üzerinde baskı yapılması girişiminde bulunma

3-Hallerinde istisnai olarak tutuklama kararı verilebilir. Asıl olan kişinin hürriyetidir.Her halükarda CMK 230 maddeye göre mahkeme kararları gerekçeli olmak zorundadır. Suçlamanın özeti gerekçe olarak kabul edilemez.Olayımızda mah kararı gerekçesiz olup kanuna açıkça aykırıdır.

4-BARIŞ PEHLİVAN’IN TUTUKLAMA KARARI ÖLÇÜSÜZDÜR... Barış Pehlivan’ın tutuklanması hangi ihtiyaçtan ve zorunluluktan kaynaklanmıştır. Barış Pehlivan’ın tutuklanması İle hangi sorun çözüldü... Nasıl fayda elde edildi... 30 yılık hukukçu olarak ben anlamadım...