Pekdaş’ın ‘taşıt kanununa muhalefet’ davası ertelendi

BirGün/EGE

Konak’ta 2014-2019 yılları arasında Belediye Başkanlığı görevinde bulunan CHP’li Sema Pekdaş’ın, 2017 yılında gerçekleştirilen Adalet Yürüyüşü’ne Belediyenin ikram araçlarını göndermesi ile ilgili “Taşıt Kanunu’na Muhalefet” suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması İzmir 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmanın ertelenmesine karar verildi.

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “Yargının bir sopa olarak kullanılmaya başladığı bir süreçte Sayın Genel Başkanımız, toplumun taleplerini iletmek ve adalete olan inancın artık daha da güçlü olması gerektiğini vurgulamak için bir yürüyüş başlattı. Tek talepleri adalet olan ve bu duyguyla hareket eden milyonlar, Sayın Genel Başkanımızın peşinden yürüdüler. Önceki dönem Belediye Başkanımız ne yapmış? Bütün giderleri bağışçılar tarafından karşılanan, belediyeye bir kuruş zararı dokunmayan, kamusal bir zarar oluşturmayan bir şekilde; orada siyasi düşüncesi ne olursa olsun görev ve sorumluluk alanındaki hemşerilerine çay ve su vermiş. Suçu maalesef bu. Bu dava hukuki değil siyasi bir davadır” dedi.

‘AMAÇ GÖZDAĞI VERMEK’

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise şunları söyledi: “Ülkemizi 20 yıldır, haksız, hukuksuz, adaletsiz bir şekilde yöneten AKP iktidarı, son dönemde özellikle belediyelerimiz ve belediye başkanlarımız üzerindeki baskıları artırıyor. Bu dava da onun yansımalarından biri… Suçlamanın herhangi bir dayanağı yok. Burada yapılmak istenen gözdağı vermek, korku iklimi yaratmak. Bugün dayanışmak için Sema başkanımızın yanındayız. En kısa sürede bu haksız ithamdan aklanacağını ve beraat edeceğine tüm kalbimle inanıyorum. Sonuç ne olursa olsun bu yargılamalar, bizim vermiş olduğumuz mücadelenin bir şeref madalyası olarak tarihe not düşecektir.”

‘ORTADA BİR SUÇ YOK’

Önceki dönem Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ortada bir suç olmadığını belirterek, “Konak Belediye Başkanı olarak görev yaptığım dönemde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı, milyonların katıldığı, İzmirli hemşerilerimizin yoğun olarak katıldığı Adalet Yürüyüşü’ne verdiğimiz destek nedeniyle yargılanmaktayım. Konak Belediyesi’nin Adalet Yürüyüşü’ne verdiği destek ileri sürülerek öncelikle bunun bir FETÖ/PYD propagandası olduğu iddiasıyla soruşturma başlattılar. Bu iddialarla ilgili yapılan ön inceleme sonucunda soruşturma açılmamasına karar verdiler. Ama, Süleyman Soylu imzasıyla başlatılan ön inceleme sonucunun bir neticesi olmalıydı ve ‘İkram araçları kendi ilçe sınırları dışına çıkarak hizmet vermiştir. Bu Taşıt Kanunu’na muhalefettir, bundan dolayı yargılama yapılmalıdır’ dediler. Yargılama izni verdiler. Biz bu çerçevede sorumluluğumuzu yerine getirdik. Ortada, Taşıt Kanunu’na muhalefet suçu da yok. Dolayısıyla bu sadece belediyeleri, belediye başkanlarını, belediye meclis üyelerini ve halkı sindirmek için yapılmış bir yargılamadır. Ortada suç yoktur” diye konuştu.