DSP-MHP-ANAP hükümetinin Bayındırlık ve İskân Bakanlığını yaptığı dönemde, ihalelerin belli firmalara verilmesi için siyasi gücünü kullandığı,....

DSP-MHP-ANAP hükümetinin Bayındırlık ve İskân Bakanlığını yaptığı dönemde, ihalelerin belli firmalara verilmesi için siyasi gücünü kullandığı, yanındaki bürokraüarına önceden belirlenmiş firmalar lehine sonuçlar çıkarılması talimatı verdiği, milletvekilliğinden kazandığı 3 9 bin YTL"ye rağmen mal varlığının 1 milyon 799 bin YTL"ye çok kısa bir sürede yükselmesini açıklayamaması nedeniyle hakkında 216 yıl hapis cezasıyla Anayasa Mahkemesi"nin Yüce Divanı tarafından yargılanan eski Bakan Koray Aydın hakkında "beraat kararı" açıklandı.Koray Aydın hakkında 24 Şubat 2005"de Yüce Divan"da başlayan yargılama süreci 31 ayın ardından sonuçlanırken, "beraat kararı"na sokaktaki vatandaş tepkili.Kararın, toplumun adalet, ahlak ve dürüstlük değerlerine zarar verdiğini düşünen vatandaşlar şunları söyledi.Fatih Erdem: "Peki, ne oldu şimdi? Adam beraat etti. O kadar para ne oldu? Bu adam yıllarca bunun için mi yargılandı? Yarın çıksa devlete manevi tazminat davası açsa ve devletten para alsa hiç şaşırmayın derim. Ne güzel işmiş bu bakanlık işi ya. Çal çırp sonunda her şey yanına kâr kalıyor. Zaten ben Yüce Divan"da yargılanan kimsenin ceza aldığına şahit olmadın açık söyleyeyim."Servet Günelen: "Adalet nerede diye sormak gerekir. Kim o hukuk devletinden bahsedenler çıksın bu beraat kararını bir yorumlasınlar da biz de dinleyelim. Sen bakanken devleti trilyonlarca zarara uğrat, sonra da çık mahkeme önünde yandaşlarınla beraat ettin diye sevinç gösterileri yap. Ya kamu vicdanından nasıl beraat edeceksin?" Deniz Kırcan: "Hakkında bu kadar suçlama olan eski bir bakanın bu kadar yolsuzluk davasından beraat ettirilmesinden sonra birçok vatandaşın kafalarında soru işareti kalacaktır? Yapanların yanına kâr kaldığı bir ülkede toplum ahlakı ve inançları sarsılmaz mı? Devletin belirli kademelerine gelenlerin gemisini alıp yürüttüğü bir yer mi olacak Türkiye?"  Doğan Kartal: "MHP"nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ve referandum oylamasında AKP"ye peşinen destek vermesinin nedeni anlaşıldı. MHP son üç ayda ektiğinin meyvesini aldı bence. Tekrar siyasete döneceğini söylemiş Yüce Divan çıkışında. Memlekete hayırlı uğurlu olsun." Mert Aydın: "Eskiden bu durumda olanlar suçsuzda olsa utancından intihar ederdi şimdi utanmadan çıkıp pişmiş kelle gibi el sallıyorlar kameralara." Ahmet Türkü: "Bunları yaptıysa, bu dünyada mahkemeler, öbür tarafta da ilahi adalet hesabını soracaktır eminim. Öte yandan, şu anda büyük bir çoğunlukla tek başına iktidarda olması gereken MHP"nin son iki seçimde yaşadığı hezimederin Sayın Bahçeli"den sonraki en büyük müsebbiplerinden biridir Koray Aydın."


Veli Bayrakçı: "Türkiye"deki yargı sistemi böyle işte, düşüncesini açıklayanlara yıllarca hapis cezaları veriliyor. Trilyonlarca liralık yolsuzluklarda ise çıka çıka ancak beraat kararları çıkıyor. Yargının halkın gözündeki durumu ne hale gelir artık bunu siz düşünün biraz da."


AYŞEGÜL SAVAŞTA