Peşini bırakmayacağız!
ETF Tekstil işçileri direnişin 20. gününü geride bıraktı. (Fotoğraf: BirGün)

Haber Merkezi

İstanbul Tuzla’da faaliyet gösteren ETF Tekstil patronunun sendikalaşma sürecinden sonra fabrikayı kapatması üzerine başlayan direniş dün de devam etti. ETF patronu Sanem Dikmen işçilerin Deri ve Tekstil İşçileri Sendikası’nda (DERİTEKS) örgütlenmesinin ardından 250 işçiyi tazminatsız işten çıkararak fabrikayı kapatma kararı aldı. Bunun üzerine işçiler fabrika önünde tazminatlarını talep ederek direnişe başladı. İşçilere, direnişin 19’uncu günü olan salı günü çevik kuvvet polisleri çok sert müdahalede bulunarak fabrikadan uzaklaştırdı. Böylece ETF patronu Sanem Dikmen’in fabrikanın içerisindeki malları TIR’larla çıkarmasına olanak sağlandı.

HAKKIMIZ NEYSE ALACAĞIZ

İşçiler dün de fabrikanın önüne gelerek eyleme devam etti. Sanem Dikmen’in sendikadan kaçtığını ve üretimi başka fabrikada devam ettireceğini aktaran işçiler tazminatlarını bir kez daha talep etti. Çevik kuvvet ekipleriyle kendilerine yapılan müdahale sonrası fabrikanın boşaltılmasının öfkenin dozunu artırdığını belirten işçi Sema Lemi, “Her şey patronlardan yana. Bizi koruyan gözeten yok. ” dedi. Fabrika içerisindeki malların yaklaşık 19 gün çıkmasına izin vermediklerini hatırlatan Lemi, “Buradan çıkan mallar bizim için çok önemliydi. İşveren konuşmayı reddediyor. Müdahale esnasında burada hamile arkadaşlarımız vardı, hastanelik oldu” ifadelerini kullandı. DERİTEKS Tuzla Şube Başkanı Hikmet Numanoğlu da “Daha öncesinde Sanem Dikmen’in evine gitmeye kalktık, çevik kuvvet yine barikat kurdu. Nereye gidersek gidelim polis engeliyle karşılaşıyoruz. İdare, sermayeden yana olunca bunları yaşıyoruz. Arkadaşlarımızın tüm haklarını alana dek mücadele etmeye devam edeceğiz.”

FENERBAHÇE VE PUMA’YA ÇAĞRI

DERİTEKS, ETF Tekstil’in, PUMA’nın Fenerbahçe’ye sağladığı 100 bin adet tişörtü ürettiğini hatırlattı. Fenerbahçe ve PUMA yönetimine hukuksuzluğa sessiz kalmama çağrısında bulundu. Ayrıca sendika yaptığı açıklamada "ETF’nin kapanması ile kreş olanaklarından yararlanan kadınlar da işsiz kaldılar. Şimdi çoğu iş bulamama konusunda endişeli" ifadelerine yer verdi.