PETKİM, pandemiye rağmen üretime ara vermeden devam ederek işçileri 12 saat kesintisiz çalıştırdı. Şirket bu dönemde ise 145 milyon TL kar ettiğini açıkladı.

PETKİM’de 12 saat kesintisiz çalışma 145 milyon TL kar getirdi


BERKAY SAĞOL

SOCAR Türkiye’nin iştiraki PETKİM, tüm dünyayı ve sektörleri etkisi altına alan pandemiye rağmen üretimine kesintisiz devam etti ve yılın ikinci çeyreğinde 145 milyon TL’lik kâr elde ederken, 2020 yılının altı aylık döneminde operasyonel faaliyetlerden 1 milyar TL nakit yarattığını açıkladı. SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Başkanı ve PETKİM Genel Müdürü Anar Mammadov ise, pandemi döneminde günde 12 saat kesintisiz çalıştırdığı işçilere teşekkür ederek, 2020 bütçesinde belirledikleri hedefleri yakaladıklarını söyledi.

Edinilen bilgiye göre ise, pandeminin ilk döneminde PETKİM’de ve Star Rafineri’de vardiyalardaki işçi sayıları azaltıldı, çalışma süresi 12 saate çıkarıldı.

Daha az sayıda işçi daha fazla çalışarak aynı üretim miktarı sürdürürken, şirket buna rağmen işçilerin 18 günlük fazla mesai ücretini gasp ettiği öğrenilmiş ve PETKİM’de taşeron şirketlerde işçi sayısı da yüzde 20 oranında azaltılmıştı.

Çalışma saati uzayan işçiler aynı zamanda salgının verdiği endişe ve kaygıyla çalışmak zorunda kaldı.