Petrol-İş’te yeni dönem


Petrol-İş Sendikası’nın 28’inci Olağan Genel Kurulu dün yapılan seçimlerle tamamlandı. İki listenin yarıştığı seçimlerde kazanan, muhalefet ekibinin başkan adayı, Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz ve ekibi oldu. AKP’ye yakınlığıyla bilinen Ali Ufuk Yaşar ve ekibi ise kaybetti.


İŞÇİLER TEPKİLİYDİ

İstanbul Altunizade’deki Petrol-İş Genel Merkezi’nde yapılan genel kurulun ilk gününe işçilerin tepkisi damga vurdu. Başkan Ali Ufuk Yaşar’ın yaptığı konuşmaya tepki gösteren Unilever Baştemsilcisi Selim Demir, “4 yıl önce de aynı dertleri dinliyorduk, bugün de dinliyoruz. Bizim dertlerimizden onlar da şikâyet ediyor. Kim çözecek, mahallenin kasabı mı?” dedi. Unilever İşyeri Temsilcisi Barış Balkay da “Neden bizim bu sendikaya olan inancımızı sekteye uğratmak için uğraştınız?” diye sordu. TÜPRAŞ işçisi Kemal Karakaya ise, “Kamu sözleşmesinin nedeni TÜPRAŞ’taki sözleşmeyi imzalayanlardır” ifadelerini kullandı.

AKYÜZ 129 OYLA BAŞKAN

Genel Kurul’un dün ikinci gününde ise seçim yapıldı. Zaman zaman telefonla oy kabinine giren delegeler nedeniyle sert tartışmalar yaşandı. Oylama sonucunda muhalefetin başkan adayı Süleyman Akyüz, 129 oyla genel başkanlığa seçildi. Mevcut başkan Ali Ufuk Yaşar ise 118 oyda kaldı.