Taciz iddiası ile tutuklanan İslamcı Gençlik İlim ve Hikmet Derneği Başkanı Rafet Ermiş’in “Peygamberin Bir Günü” isimli kitabı okuması için odasına çağırdığı çocuğa tacizi ifade tutanağına yansıdı. Tecavüze uğrayan çocuk, “Rafet Ermiş yanıma geldi ve ‘beraber kitap okuyalım’ diyerek beni kendi odasına götürüp kapıyı arkadan kilitledi. Daha sonra masa üzerine kitap koyarak okumamı söyleyip beni kucağına oturttu…” dedi

“Peygamberin Bir Günü” kitabını okutarak taciz

BURCU CANSU / GİZEM ALTUNKAYNAK

Tecavüz iddiası ile tutuklanan ve avukatlığını AKP İstanbul Milletvekili Aday Adayı Necip Kumandaveren’in üstlendiği İslamcı Gençlik İlim ve Hikmet Derneği (GİHDER) Başkanı Rafet Ermiş’in “Peygamberin Bir Günü” isimli kitabı okuması için odasına çağırdığı çocuğu taciz ettiği ifade tutanağına yansıdı. Çocuğun “Rafet Ermiş yanıma geldi ve beraber kitap okuyalım diyerek beni kendi odasına götürüp kapıyı arkadan kilitledi. Daha sonra masa üzerine Peygamberin Bir Günü isimli kitabı koyarak okumamı söyleyip beni kucağına oturttu…” sözleri tutanağa yansıdı. Kumandaveren, Ermiş’in mağdur olduğunu iddia ederek serbest bırakılmasını istedi.

"ÇOCUKLAR TRAVMA YAŞIYOR"
Sinop’un Gerze ilçesinde dört erkek çocuğa tecavüz ve cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan GİHDER Genel Başkanı Ermiş’in yargılaması Sinop Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Mağdur çocuklar kameraman, sosyal hizmet ve psikolog bilirkişisi önünde yaşadıklarını bir kez daha anlattı. Sosyal Hizmet Uzmanı, sanıkla karşılaştığında korku ve kaygı duyduğunu ifade ettiği çocuğun salondan çıkarılmasını istedi. Bilirkişi de çocukların yaşadıkları nedeniyle travma yaşadığına dikkati çekti.

KORKU O EVDEN ÇIKTI
Aile, çocuklarının İstanbul’a kaçtığını, dayısı tarafından bulunarak Gerze’ye getirildiğini, korktuğu için kaçtığını anlattığını aktararak şikayetçi olduklarını söyledi. Anne, çocuğunun bu olayın ardından ateşlendiğini, büyük dışkısını kaçırmaya başladığını ve psikiyatrist tavsiyesiyle ilaç kullanmaya başladıklarını anlattı.

“BANA DA O AYIP ŞEYİ YAPTI"
“Peygamberin Bir Günü” isimli kitabı okuması için Rafet Ermiş’in odasına çağırdığı çocuğun babası ise çarpıcı bir savunma yaptı. Baba, Ermiş ile 8-9 ay kadar önce derneğin boya işlerini yaptığı sırada tanıştığını, öz çocuğunun bir gün boya yaparken, ‘Baba sana bir şey söyleyeceğim. Rafet Ermiş, arkadaşıma ayıp şeyler yapmış’ dediğinde oğluna arkadaşından uzak durmasını söylediğini belirtti. Baba savunmasını şöyle sürdürdü:
“Çocuğumu ayrıntılı sorguya tabi tuttuğumda ‘Baba bana da o ayıp şeyi yaptı’ dedi. İnanmak istemedim. Çocuğumun çok korktuğunu ve sarsıntı geçirdiğini gördüm. Anlatmasını istediğimde ‘Baba ben bilgisayar masasında otururken yanıma geldi ve ‘beraber kitap okuyalım’ diyerek kendi odasına götürüp kapıyı arkadan kilitledi. Daha sonra masa üzerine kitap koyarak okumamı söyleyip beni kucağına oturttu ve benim pantolonumu aşağı doğru indirdikten sonra, kemerini açarak beni kucağına oturttu. Benimle birlikte ileri geri sallanarak cinsel organını bana temas ettirdi. Bu sırada canım çok yandı ve korktuğumdan bir şey diyemedim, donup kaldım. Bu olayların olduğu sırada kardeşim kapıyı açmaya çalışınca benim pantolonumu yukarı doğru çekerek, kucağından indirip kapıyı açtı’ diyerek anlattı. Bu anlatılanları diğer çocuğuma sorduğumda ‘ Rafet Ermiş kapıyı açtığında kıyafetini düzeltiyordu. Bu sırada cinsel organını gördüğüm sırada kardeşim açılan kapıdan koşarak bana ‘Abi gel ‘diye bağırdı, diyerek anlattı. Çocuklarım bana bir arkadaşlarının daha kendilerine ‘Derneğe gitmeyin bana ayıp şeyler yaptı, size de yapar’ dediğini de söyledi.”


“ÇOCUK OLDUKLARI İÇİN TEKRAR GİTMİŞLER"
Çocukların avukatı, Ermiş’in eğitimci kişiliği olmadığının altını çizerken, “Yolda, sokakta gördüğü çocukları derneğe almaktadır. Bu çocuklara evlerinde olmayan playstation, bilgisayar gibi hizmetler sunarak cazip hale getirilmiştir. Çocuklarda bu şekilde derneğe gitmişlerdir. Mağdur çocuk bu olaydan sonra travma yaşamıştır, ancak çocuk psikolojisidir, cazip oyunlar nedeniyle gitmeye devam etmiş olabilir. Playstation oynarken, diğer çocukların tacizi görmemesi normaldir. Bu dernekte kamera kaydı yok. Sanık diğer çocukların oyuna daldığı zaman diliminden faydalanarak…” dedi.

“CEZAEVİNDE İBADETLERİNİ YAPIYOR"
Taciz ve tecavüzden yargılanan sanık Rafet Ermiş, serbest bırakılmayı talep etti. Avukatı Kumandaveren’in savunmasına, “Ben sanığı daha önce eğitim gördüğüm dönemlerde 25 yıl kadar bize farklı derneklerde vermiş olduğu yardımlar ve eğitimler dolayısıyla tanırım, bugün burada avukat olarak bulunuyorsam sanığın sayesindedir” sözleri ile başlaması dikkati çekti. Kumandaveren, sanığın cezaevinde dini ibadetlerini yerine getirdiğini, mağdur olduğunu savunarak serbest bırakılmasını talep etti. Tahliye talebi reddedildikten sonra duruşma 20 Kasım’a ertelendi.