Kaynak: Haber Merkezi
Phaselis için bir araya gelecekler
Fotoğraf: BirGün

Phaselis’e Dokunma ve Phaselis İnisiyatifi, Phaselis Antik Kenti’nde yapılması planlanan projeye karşı pazar günü yapılacak eyleme çağrı yaptı. Antalya‘nın Tekirova ilçesinde bulunan Phaselis Bostanlık Koyu‘nda projeye karşı yarın saat 16.00’da bir araya gelinecek. Çağrı metninde, “Gelin, daha geç olmadan bu son kalmış bakir koydaki tarihin, endemik bitkilerin, asırlık ağaçların, caretta carettaların ve tüm vahşi yaşamın sesi olun. Bu katliamı ancak bizlerin güçlü ve kararlı varlığı durdurabilir. Doğa katliamına ve sahillerimizi ticarethaneye çevirmek isteyenlere ‘dur’ demek için sen de gel” ifadeleri yer aldı.

Bölge halkı ve yaşam savunucuları Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Phaselis Alacasu Koyu’da başlattığı ve Phaselis Bostanlık Koyu’nda yapılmak istenen halk plajı projesine karşı çıkıyor. Projenin 1’inci Derece arkeolojik sit alanında olduğuna dikkat çeken yaşam savunucuları aynı zamanda milli park statüsünde olduğuna dikkat çekti.

İHALE BAKAN YEĞENİNE

Eski Bakan Zeki Ergezen’in akrabasının sahibi olduğu, bir dönem ihale yasaklısı kardeşi Ali Haydar Ergezen’in yönetici olduğu şirkete, Phaselis Antik Kenti’ni talan edecek projenin ihalesi verildi. İktidarın önemli ihalecilerinden Sa-Fa Restorasyon adlı şirket, kamudan toplam 242 milyon TL değerinde 34 ihale aldı. İhale tamamlanmadan başlanan yol çalışmaları nedeniyle bölgeye iş makineleri girdi.