Pınar Gültekin'in katili Cemal Metin Avcı ve kardeşi Mertcan Avcı bugün Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Cemal Metin Avcı ve karşi Mertcan Avcı'nın tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 4 Ocak 2021'e erteledi.

Pınar Gültekin cinayeti davası 4 Ocak'a ertelendi

HABER MERKEZİ

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı ve yardım eden kardeşi Mertcan Avcı Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Avcı hakkında 'canavarca hisle öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Aynı iddianamede Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı da hakkında 'yardım ve yataklık' suçundan 5 yıl hapis cezası talep edildi. İddianame, Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Saat 13:30'da başlayan duruşmaya Pınar Gültekin'in arkadaşları, kadın örgütleri ve STK'lar alınmadı.

Savunma yapan katil Cemal Metin Avcı, cinayeti nasıl işlediğini tüm detaylarıyla anlattıktan sonra "Yakalanacağımı hiç düşünmemiştim" dedi.

Mertcan Avcı ise bağ evine gittiğinde Cemal Metin Avcı'nın bir şeyleri yaktığını, bir gariplik görmediğini söyledi.

Mertcan Avcı'nın savunmasının ardından söz alan Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, "Tamamen ezberletilmiş, kurgulatılmış bir ifade ileri sürüyor. HTS kayıtlarında görüldüğü üzere ağabeyi kendisini çağırdığında, niçin 1.5 saat beklemiş? Cinayete iştirak ihtimali şüphesiz var. Çünkü olay saatinde ve olay yerinde. Maktulenin vücudu yandığı için cinayetin saatini ve ölüm sebebini tam olarak bilmiyoruz. Kardeşi dışında başka faillerin de olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Panik atağı olduğunu iddia eden ve cinayeti anlatmaya devam eden sanık Avcı'nın avukatı, sanığa "Susma hakkını kullan" dedi.

Mahkeme heyeti, ara kararında, sanıklarının tutukluluk hallerinin devamına, sanık Cemal Metin Avcı'nın bir sonraki duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılmasına, Mertcan Avcı'nın mahkeme huzuruna getirilmesine, tanıkların önümüzdeki celse zorla hazır edilmesine hükmetti.

Sanık Cemal Metin Avcı'nın panik atak teşhisi için herhangi bir Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde incelenerek rapor istenmesine, Pınar Gültekin'in kesin ölüm nedenin saptanması için İstanbul Adli Tıp Kurumu ilgili 1. Adli Tıp İhtisas Kuruluna yazı yazılarak yeniden rapor istenmesine karar veren mahkeme, duruşmayı 4 Ocak 2021 tarihine erteledi.

NE OLMUŞTU?

Muğla'nın Ula İlçesi'ne bağlı Akyaka Mahallesi'nde yaşayan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü son sınıf öğrencisi 27 yaşındaki Pınar Gültekin'in reddettiği Cemal Metin Avcı tarafından öldürüldüğü ve cansız bedeninin yakıldıktan sonra, varille ormanlık alana bırakıldığı ortaya çıkmıştı. Yakalanan Avcı, cinayeti itiraf etmiş, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı ise 'yardım ve yataklık' suçundan tutuklanarak ceza evine gönderilmişti.