Pınar Gültekin cinayetinde bugün karar bekleniyor
Fotoğraf: AA

Haber Merkezi

Muğla'da Cemal Metin Avcı isimli erkek tarafından öldürülen Pınar Gültekin'le ilgili görülen davada sona gelindi. Karar duruşması bugün saat 10.00’da Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz 2020 tarihinde kaybolmuş, beş gün sonra, 21 Temmuz günü de Gültekin'in cesedi ormanlık ir alanda bulunmuştu.

Cinayetle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında güvenlik kameralarından teşhis edilen şüpheli Cemal Metin Avcı, "canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürmek" suçlamasıyla tutuklandı. Avcı, 27 yaşındaki Gültekin'i boğarak öldürdüğünü, cesedini varile koyup yaktığını ve üzerine beton döktüğünü itiraf etti. Olayla ilgili olarak Adli Tıp tarafından hazırlanan raporda ise Pınar Gültekin'in canlı bir şekilde yakıldığı ortaya çıktı. Raporda, "Mevcut verilerle kişinin hayattayken yangına maruz kaldığının kabulü gerektiği oybirliğiyle mütalaa olunur" ifadelerine yer verildi.

Bir önceki duruşmada savcılık da esastan mütaalasını açıkladı. Savcılık, tutuklu bulunan sanığın "canavarca hisle, eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme", tutuksuz yargılanan kardeşi Mert Avcı'nın ise "canavarca hisle ve eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme suçuna iştirak etme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep ettii. Anne A. Avcı, baba S. Avcı, sanık Cemal Metin Avcı'nın eski eşi E.K. ve iş ortağı Ş.G.O. hakkında da "suç delillerini gizleme, yok etme ve değiştirme” suçlamasıyla 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istendi. Kadın örgütleri de karar çıkması beklenen duruşmaya çağrı yaptı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, saat 10’da Muğla Adliyesi’nde olacaklarını belirterek “Pınar Gültekin İçin Adalet İstiyoruz” dedi.