İbrahim Kaypakkaya’yı övdüğü gerekçesi ile 10 ay hapis cezasına çarptırılan Pınar Sağ ve aynı davadan yargılanan Mehmet Özcan’a dün birçok sanatçı, sendikacı ve siyasi parti temsilcisi destek verdiklerini açıkladı

ALİ CEMAL KARABUDAK

Tunceli’de verdiği bir konserde İbrahim Kaypakkaya’yı övdüğü gerekçesi ile 10 ay hapis cezasına çarptırılan Pınar Sağ ve aynı davadan yargılanan Mehmet Özcan’a dün birçok sanatçı, sendikacı ve siyasi parti temsilcisi destek verdiklerini açıkladı. İstanbul Barosu'nda açıklama yapan destekçiler ardından Baro'nun önünden Galatasayar Lisesi önüne kadar yürüdü. Baro'da yapılan konuşmalar şöyle:
Pınar Sağ’ın avukatı Taylan Tanay: “Sağ’a verilen hapis cezası semboliktir. Sağ’ın nezlinde aydınlara, sanatılara, bu ülkenin halkına yönelik 300 yıllım düşünce özgürlüğünün ihlaline yöneliktir."
Pınar Sağ: "Bu ülkede siyasi türküler söylediği için 30 yıldır ülkesine giriş izni verilmeyen bir Ozan Emekçi örneği var. Şimdi biz de ülkemizi terk mi edelim, bize bu dayatılıyor. Şimdi sanatçı açılımı diyen başbakanın 10 aylık hapis cezası verilmesini nasıl değerlendireceğini merak ediyorum."
DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi:  “Bu ülkede Maraş gibi, 1 Mayıs gibi katliamları yapanlar, darbeciler sürekli anılıyor. O zaman düşünce özgürlüğü oluyor. Devrimciler, aydınlar, sosyalistler anıldığı zaman ise suç gösterilmeye çalışılıyor. Mücadelemize devam edeceğiz. Faşistlerin saldırısına karşı, aydınların nasıl bir araya geldiğini bu salon gösteriyor."
Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız: “Devrimcilerin adını anmak, şarkısını söylemek, şiirini okumak halk için görev olduğu gibi sanatçılar için de görevdir. Bunu suç saymak ise alın size bir ucube daha. Ucubelerle mücadele edeceğiz."
Ayrıca CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Yazar Sırrı Süreyya Önder, Sanatçılar Tarık Akan, Arif Sağ, Mehmet Özcan, Selda Bağcan, Grup Yorum üyeleri ve daha birçok sanatçı ve aydın kısa açıklamalar yaparak, karara tepki gösterdi.