SOL Partililer, 1979 yılında sağcılar tarafından Piyangotepe’deki kıraathanede silahla taranarak öldürülen 7 kişiyi Karşıyaka Mezarlığı'nda andı. Yapılan açıklamada, "Arkadaşlarımızın katili de onu savunan faşist mafya düzenini de yaratan sağ zihniyetlerdir" denildi.

Piyangotepe Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı

Ankara’nın Keçiören ilçesinde 1979 yılında sağcı 3 kişi tarafından Piyangotepe’deki kıraathanede silahla taranarak öldürülen 7 kişi Karşıyaka Mezarlığı’nda anıldı.

Ankara’nın Keçiören ilçesinde Piyangotepe 16 Mayıs 1979 tarihinde sağcı 3 kişi tarafından Çelik kıraathanesi taranmış ve 7 yurttaş yaşamını yitirmişti. Bu olay gazetelerde “Piyangotepe Katliamı” olarak yer almıştı.

piyangotepe-katliami-nda-yasamini-yitirenler-anildi-876434-1.

Katliamın 42’nci yıl dönümünde öldürülen 7 kişi Karşıyaka Mezarlığı’ndaki kabirleri başında anıldı. SOL Partililer, öldürülenlerin mezarlarına karanfiller bırakarak saygı duruşunda bulundu. Anmada yapılan açıklamada şunlar belirtildi:

"Bugün buraya Piyangotepe'de faşistler tarafından katledilen arkadaşlarımızı anmak için geldik, arkadaşlarımızın katili de onu savunan faşist mafya düzenini de yaratan sağ zihniyetlerdir. Türkiye tarihinde, 12 Mart öncesi ve 70'li yıllar boyunca gerçekleştirilen suikastlar, katliamlar, provokatif saldırılar bu kontrgerilla yapısının eseridir. Bu yapı, 12 Eylül sonrasındaki karanlık cinayetlerden ve Susurluk'tan geçerek bugünlere uzandı. Bu pisliği ancak sol temizler. Arkadaşlarımız bugünlere kadar uzanan bu katil anlayışa kurban gitti, ancak biz ne arkadaşlarımızı ne de mücadelelerini unutmadık unutturmayacağız."

7 yurttaşın öldürüldüğü kıraathane sol görüşlü kişilerin gittiği bir mekandı. Katliama ilişkin yürütülen soruşturmada sağ görüşlü Ali Bülent Orkan’ın adı belirlenmişti. Orkan, 12 Eylül askeri darbesinin ardından idam edildi.