Piyasaların sonucu kazanana endeksli
Fotoğraf: AA

BirGün ANKARA

60 milyon seçmen bugün sandık başına gidiyor. Seçim sonuçları kadar yarın sabah piyasaların sonuçlara vereceği tepki de merak ediliyor.

Hareketlenen piyasalara yönelik birçok senaryo mevcut. Çok sayıda yabancı kuruluş seçim sonuçları ve döviz kurlarına tahminlerini açıkladı.

Bank of America (BofA) geçen hafta yayımladığı “Saha notları: Hiçbir taraf için net bir zafer, ekonomi için kolay çare yok” başlıklı notta seçim senaryolarına yer verdi. Banka eylül ayıyla birlikte faizlerin yüzde 50’ye ulaşması ve TL’de yüzde 20-25 değer kaybı beklentisini yineledi. Banka, dolar/TL‘de adil değerin de 24 olacağını tahmin etti. BofA kurdaki seviyenin genelde adil değeri aştığını ifade etti. Ekonomist Mahfi Eğilmez de kişisel bloğunda yayımladığı “Seçim Sonrası Dolar Kuru” başlıklı yazısında dolar kuru tahminini açıkladı.

Yanıtın seçimi kimin kazanacağına göre değişeceğini belirten Eğilmez, kurun hızla yükselebileceğini kaydetti:



Son zamanlarda piyasada oluşan ve bankaların açıkladığı kur birbirinden farklı hareket ediyor. Grafikte TCMB’nin açıkladığı kur dikkate alınmıştır. Kapalıçarşı’da kur 21 lira seviyelerinde hareket ediyor.