‘Kirli Savaş’ın, yeniden alevlenme tehlikesi baş gösterirken, Kürt illerinden sürekli adam kaçırma haberleri geliyor.

‘Kirli Savaş’ın, yeniden alevlenme tehlikesi baş gösterirken, Kürt illerinden sürekli adam kaçırma haberleri geliyor. Üç gün önce kaçırılan Bingöllü iş adamı serbest bırakılırken, bu kez Bingöl’de üç işçi kaçırıldı. ÖDP ise bir açıklama yaparak kaçırılan askerlerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.
Bingöl’de bir HES inşaatını basan  PKK’liler taşeron firmaya ait beş iş makinesini yaktı, üç kişiyi de kaçırdı. Bingöl Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Karlıova ilçesine bağlı Devecik köyü sınırlarında yapımı devam eden hidroelektrik santrali şantiyesine gelen, 3 kişi olduğu belirlenen PKK’lilerin taşeron firmaya ait beş iş makinesini yaktığı belirtildi. Şantiyede bekçi olarak çalışan Emre Ayan ile işçiler Mehmet Uslu ve Mehmet Akif Uslu’yu da yanlarına alan teröristlerin bölgeden uzaklaştığı bildirildi. Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin bölgede arama tarama faaliyetlerine başladığı kaydedildi.
BİNGÖLLÜ İŞADAMI SERBEST
Öte yandan Bingöl’de silahlı bir grup tarafından kaçırılan işadamı Abdullah Tuz serbest bırakıldı. Alınan bilgilere göre, Adaklı ilçesi Ferez köyü yakınlarında silahlı bir grup tarafından üç gün önce kaçırılan Bingöl’ün tanınmış işadamlarından Abdullah Tuz, önceki gün akşam saatlerinde kaçırıldığı bölgede serbest bırakıldı. Tuz’un evine tek başına döndüğü ve olayla ilgili ifadesinin alınacağı öğrenildi. Tuz’u kimin kaçırdığı henüz netlik kazanmadı.
‘KAÇIRILAN ASKERLER BIRAKILSIN’
Kaçırma olayları devam ederken Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) de bir açıklama yaparak PKK tarafından kaçılan ikisi asker 3 kişinin ön koşulsuz olarak derhal serbest bırakmasını istedi.
ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Haydar İlker’in önceki gün yaptığı yazılı açıklamada, PKK tarafından Diyarbakır-Bingöl yolunda ikisi asker biri sağlık personeli üç kişinin kaçırılmasının üzerinden bir ay geçtiğini hatırlatarak, “Kaçırılan Abdullah Sökçeler, Zihni Koç ve Aytekin Turhan isimli yurttaşlar hala ailelerine kavuşmuş değil. Alıkonulan bu üç yurttaşın serbest bırakılmasına dönük çağrılar bugüne kadar sonuç vermedi. Yurttaşların güvenliğini sağlamaktan birinci derece sorumlu olan hükümet ise, sorunun çözümüne dair 30 yıldır uygulanan ve sonuç vermeyen politikalarını sürdürmekle meşgul” dedi.
‘ÖNKOŞUL ÖNE SÜRÜLMEMELİ’
İnsan yaşamından daha kutsal bir şeyin olmadığını belirten İlker, “PKK hiçbir koşul öne sürmeden derhal elinde tuttuğu üç yurttaşımızı serbest bırakmalı. Hükümet toplumdan yükselen sese kulak vermeli, üç yurttaşımızın ailelerine ve sevdiklerine sağlıklı kavuşmaları için gerekli önlemleri almalı, yaşamlarını tehlikeye atacak askeri operasyonları durdurmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.