Plastik atıklar her geçen gün daha büyük bir soruna dönüşüyor. WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) denizleri plastik kirliliğinden kurtarmak için bir imza kampanyası başlattı. İmza kampanyasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a hitaben bir mektup hazırlandı. Mektupta, Türkiye’nin bu konuda küresel düzeyde bağlayıcı yeni bir Birleşmiş Milletler Sözleşmesi’nin düzenlenme sürecine öncülük etmesi ve Avrupa Birliği […]

Plastik denizlerine hayır!

Plastik atıklar her geçen gün daha büyük bir soruna dönüşüyor. WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) denizleri plastik kirliliğinden kurtarmak için bir imza kampanyası başlattı. İmza kampanyasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a hitaben bir mektup hazırlandı. Mektupta, Türkiye’nin bu konuda küresel düzeyde bağlayıcı yeni bir Birleşmiş Milletler Sözleşmesi’nin düzenlenme sürecine öncülük etmesi ve Avrupa Birliği Tek Kullanımlık Plastik Direktifi’nin uygulanması talep edildi.

WWF Akdeniz Plastik Raporu’na göre, Akdeniz’deki atıkların %95’ini plastik maddeler oluşturuyor. Torba, sigara izmariti, balon, şişe, şişe kapağı veya pipet gibi büyük parçalardan oluşan atıklar plastik kirliliğinin gözle görünen kısmını oluşturuyor. Bununla birlikte, mikro plastik denilen 5 milimetreden küçük plastikler daha da büyük bir tehlike yaratıyor. Akdeniz’de kilometre karede 1,25 milyon mikro plastik parçası bulunuyor. İmza kampanyasıyla ilgili bir açıklama yapan WWF-Türkiye Genel Müdürü Aslı Pasinli şunları söyledi: “Bu imza kampanyasıyla hem kamuoyunda bu konudaki farkındalığı artırmayı, hem de karar vericileri çözüme yönelik adımları hızlandırmaya teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Kampanyamıza geniş katılım bekliyoruz. Türkiye olarak biz de bu harekette yerimizi alalım ve denizlerimizi plastik kirliliğinden kurtaralım.”