6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan'ı anmak için miting düzenlemek isteyen Mücadele Birliği Platformu, '' suçu ve suçluyu övme fiili'' iddiasıyla...

6 Mayıs 1972"de  idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan"ı anmak için miting düzenlemek isteyen Mücadele Birliği Platformu, "suçu ve suçluyu övme fiili"" iddiasıyla mitingi yasaklayan emniyet müdürlüğünü protesto etti.

Basın açıklaması yapmak için Kadıköy Tepe Nautilius önünde toplanmak isteyen Mücadele Birliği Platformu üyelerine çevik kuvvetin izin vermemesi üzerine, meydanda toplanan üyeler, idamların üzerinden 36 yıl geçmesine rağmen bu yasağın Denizlerin hala yaşadığının ve burjuvazinin korkulu bir rüyası olmaya devam ettiğinin bir ispatı olduğunu vurguladılar.

Üyeler adına konuşan Rojda Şenduru,  onların açtığı yoldan yürüyor olmanın coşkusu ve gururu ile burada bulunduklarını belirtti. Şenduru, "Denizleri övmek suçsa hepimiz bu suçu işliyoruz" dedi.

Basın açıklaması sırasında slogan atan üyelere müdahale tehditinde bulunan çevik kuvvet, Mücadele Birliği"nden Züleyha Düzdavan"ı gözaltına alırken, Platformun avukatı Murat Ak, 6 Mayıs 1972 anması için üç hafta önce izin istemelerine rağmen, yasal yollara başvuramamaları için 6 mayıs"a iki gün kala Emniyet Müdürü tarafından kendilerine yasak tebligatı yollandığını bildirdi. Bu uygulamanın keyfi olduğunu vurgulayan Ak, yine Salı gününe kadar haklarını arıyacaklarını söyledi. Zeynep Kuray