Polis Che'nin sözünü Gökçek'in parodi hesabına sordu: Bu söz Türk toplumuna yönelik bir söz mü?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek adına @06melihchina kullanıcı adı ile sosyal paylaşım sitesi Twitter'da açtığı parodi hesapta Gökçek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Ersan Taş, "Hakaret kastım yoktu, komedi ve güldürü amaçlı paylaşımlar" açıklamasında bulundu.

Melih Gökçek'in avukatının “Kamu görevlilerinin ve onların gönlünde taht kurmuş mütedeyyin milyonlarca yurttaşın onur ve saygınlığını rencide etmesi sebebiyle” suç duyurusunda bulunduğu parodi hesabın sahibi Ersan Taş'ın yakalanarak hakaret suçundan cezalandırılması istendi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Ersan Taş’a polisin sorgu sırasında, Che Guevara’ya ait olan "Özgürlüğün en büyük düşmanı, halinden memnun kölelerdir" sözü için “size mi ait, bu söz Türk toplumuna yönelik bir söz mü, size aitse bunu paylaşmaktaki amacınız nedir?” sorusunu yönelttiği öğrenildi.

Taş’ın avukatı Bekir Korkmaz ise Twiter hesabından “Ekmek almaya gidenin terörist, eylem yapan taraftar grubunun darbeci olduğu ülkemizde mizahın suç (hakaret) olarak görülmesi ne yazık ki şaşırtıcı değildir” paylaşımında bulundu.

Avukat Bekir Korkmaz önceki gün twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

“@06melihchina hesabının, ortalama zeka ile kolaylıkla anlaşılacak olsa da, profilinde ‘PARODİ HESABI’ olduğu açıkça belirtilmiştir. “Herhangi bir suç unsuru taşımayan hesabın şifresi, savcı talimatıyla değiştirilmiş olup, halen polisin kontrolü altındadır. Hiçbir kredi kartı hırsızlığı/dolandırıcılığı, çocuk pornosu, yasadışı kumar vb. suçların işlenmediği, Atatürk’e ve diğer Türk/Dünya büyüklerine hiçbir hakaretin edilmediği cennet ülkemizde @06melihchina twitter kullanıcısı etkisiz hale getirilerek umarız beklenen sonuç elde edilmiştir. Teknik yetersizlikler nedeniyle kısa süre aranızda olamayacak @06melihchina, dizüstü bilgisayar ve ilgili teçhizatları temin ettiğinde yeni fotomontajlarıyla aramızda olacaktır.”