Koronavirüs nedeniyle sıkı tedbirlerin uygulandığı günlerde karantina otobüsünden bir kadının polis eşliğinde çıkarılması sosyal medyada gündemin zirvesine oturdu. Karantinadan çıkarılan kızın KKTC Sivil Havacılık Müdürü Mustafa Sofi'nin kızı olduğu öğrenildi

Polis eşliğinde karantinadan kaçırılan kızın babası Mustafa Sofi kim?

İstanbul'da havalimanından karantina yurduna giden otobüsten bir kızın polis eşliğinde indirilip götürülmesi Türkiye'nin gündemine oturdu. Olayla ilgili TCK'nin 195'nci maddesinde düzenlenen “Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma Suçu" kapsamında soruşturma başlatıldı.

Paris’ten TK 1824 sefer numaralı uçuşla ülkeye getirilen yurttaşlar İstanbul Havalimanı'ndan otobüsle karantina alanına yola çıkmıştı. Bir süre sonra polis ekipleri tarafından önü kesilen otobüsten Güzide Sofi adlı bir yolcu indirilmişti. Yolcunun daha sonra KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi'nin kızı olduğu ortaya çıkmıştı.

MUSTAFA SOFİ KİMDİR?

Mustafa Sofi, KKTC Sivil Havacılık Daire Başkanı olarak görev yapıyor.

Sofi'nin özgeçmişiyle ilgili bilgiler şöyle:

1966 yılında Lisamasol'da dünyaya gelen Sofi, orta öğrenimini 1984 yılında Türk Maarif Koleji'nde tamamladı. Doğu Akdeniz Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Anadolu Üniversitesi İktisat fakültelerinden mezun oldu. Mustafa Sofi, Kamu Hizmetine 05 Temmuz 1994 tarihinde Maliye Bakanlığı'nda başladı. 17 Temmuz 1995 tarihinde ise Sivil Havacılık Dairesi'ne Elektrik-Eloktronik Mühendisi olarak atandı.

Mustafa Sofi, 2004 yılında idari tasarrufla İdari İşler Şube Amirliği'ne getirildi ve 2012 yılında Müdür Muavini oldu.5 Aralık 2013 tarihinden bu yana Sivil Havacılık Dairesi Müdürlüğü'nü yürütmekte olan Sofi, evli ve 3 çocuk babası. Kızı Güzide Sofi ise Paris'te Ekonomi eğitimi alıyor.

Sofi, kızının karantinadan çıkarılması sonrası şöyle konuştu:

"Kendimizi bu olayların içerisinde buldu,k konuşacak durumda da değilim kusura bakmayın. Ne söyleyebilirim ki? Kızım türkiye'de karantinada. Şu an biz de bekliyoruz. Çocuğum kıbrıs'a gelmek için uçağa bindi, buraya geliyorken sosyal medyada bu olaylar paylaşıldı. Burada mağdur durumda olan biziz. Çünkü biz biletimizi aldık. Aynı şekilde buraya gelip karantinaya girecekti. Ancak sosyal medyada yayılan bu görüntülerden sonra karantinada. Türkiye Cumhuriyeti bizim ana vatanımız. Bizim müdahale etme yetkimiz olabilir mi? Benim kızım Fransa'da master yapıyor. Benim kızım böyle insanlarla tartışacak bir yaradılışta değil. Benim kızım bu tepkilerden dolayı korktu. Sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin getirildiği uçaktan bahsediyoruz. Kızım için bir ayrıcalık yapılması mümkün mü? "

polis-esliginde-karantinadan-kacirilan-kizin-babasi-mustafa-sofi-kim-702550-1.