HDP Van İl Örgütü binasının bulunduğu sokağın polis tarafından bariyerlerle kapatılması üzerine milletvekilleri Valilik önünde eylem yaptı.

Polis, HDP’li vekillerin gazetecilere konuşmasını engelledi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü binasının bulunduğu Nacibey Sokağı sabah saatlerinde polis tarafından bariyerlerle kapatıldı. HDP Van Milletvekilleri Murat Sarısaç ve Muazzez Orhan ile partilililer, sokağı kapatan ve yaya girişine izin vermeyen polislere tepki gösterdi.

Vekiller, kentte her 15 günde bir “eylem ve etkinlik” yasağı ilan eden Valiliğin bulunduğu binanın önüne geçti. Yetkililerle görüşme talepleri reddedilen Sarısaç ve Orhan, Valilik binası önünde polisler tarafından kalkanlarla çembere alındı.

Haber takibi yapan gazeteciler de alandan uzaklaştırıldı.

Gazeteci Ruşen Takva’nın Twitter’dan paylaştığı görüntülerde, polisin gazetecilerin görüntü almasına engel çıkardığı ve “Çektirmiyorum. Git kime şikayet edersen et” dediği anlar yer alıyor.

Takva’nın paylaştığı bir diğer görüntüde de HDP Milletvekili Murat Sarısaç’ın polis ablukası altında yürüdüğü anlar yer alıyor.

Son görüntüde ise HDP’li vekille görüşmek isteyen gazetecilerin önüne polis tarafından hızla barikat kurulduğu yer alıyor.

Yaşananları Twitter hesabından paylaşan Sarısaç, “Van’da yoksulluk ve işsizlik ayyuka çıkmışken bunun konuşulmaması için AKP, Van’da provokasyon peşinde. HDP ve muhaliflere her şey yasak; ama AKP’ye gelince her şey serbest. Bu çifte standardı ve ayrımcılığı kabul etmedik, etmeyeceğiz” dedi.

Bu arada yaşananlar üzerine CHP İl Başkanı Mehmet Kurukçu da, valilik önünde bekleyen milletvekillerini ziyaret etti.

Fotoğraf: Mezopotamya Ajansı