Barış Kerem ile Oğuzhan Erkul’un Gazi Mahallesi’nde polis kurşunuyla öldürülmelerinin üzerinden bir yıl geçti. Kerem ile Erkul’un aileleri bir yıldır adliye koridorlarında adalet arıyor

Polis kurşunuyla öldürülen Kerem ve Erkul'un aileleri: Umudumuz kalmadı ama adalet istiyoruz

UĞUR ŞAHİN ugursahin@birgun.net @uugurs

Barış Kerem ve Oğuzhan Erkul’un İstanbul’un Sultangazi ilçesindeki Gazi Mahallesi’nde polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmesinin üzerinden bir yıl geçti. 14 Nisan’da Gazi Mahallesi Kent Ormanı’nda polisin ‘dur ihtarına’ uymadığı gerekçesiyle 5 çocuğun içinde bulunduğu araca özel harekât polisleri ateş açmış, çocuklardan Kerem ve Erkul hayatım kaybetmiş, Ramazan Altürk ise ağır yaralanmıştı. Kerem ve Erkul’un ölümüne sebebiyet veren polislerin yargılandığı davanın ilk duruşmasında, dört sanık polisin tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti. Kerem ile Erkul’ın aileleri, bir yıldır adliye koridorlarında adalet arıyor. Barış Kerem’in annesi Melike Altınışık ve Oğuzhan Erkul’un annesi Seyran Erkul BirGün’e konuştu, adalet taleplerini yineledi.

Melike Altınışık, “Adil bir yargılanma bekliyorum. Sanık polislerin tutuklanmasını isterdim” diyerek başlıyor sözlerine. Sanık polislerin üç kere ifade değiştirdiğini dile getiren anne Altınışık, şöyle konuşuyor: “Hâkimin sanıklara ‘yavrum’ dediği bir mahkeme sürecini geride bıraktık. Çok da adalet beklentim kalmadı. Sanık polisler, önce ‘havaya ateş ettik’ dedi. Sonra, ‘tekere sıktık’, ‘sazı silah zannettik’ dediler. Hatta birisi, silahın kılıfını gördüğünü söyledi. Yani üç kere ifade değiştirdiler. Savcılıkta, Emniyet’te ve mahkemede… Mahkemede salona girerken aranmak istedik, orada adalet beklentiniz varsa da umudunuz yıkılıyor.”

‘Oğluma 10 kurşunu kim sıktı?’
Oğlu Barış Kerem’e 10 kurşun isabet ettiğini ifade eden anne Altınışık, “10 kurşun isabet ediyor ama sanık polisler, ‘Ben havaya sıktım’ diyor. O zaman benim oğluma 10 kurşunu kim sıktı?” diye soruyor.

“Kanıtlar var, iki çocuk katledilmiş ama sanıklar tutuksuz yargılanıyor” diyen Barış Kerem’in annesi Melike Altınışık, sözlerini şöyle sonlandırıyor: “Bu nasıl bir adalet sistemidir… Bir sene oldu Barış’ı kaybettiğim günden beri arkadaşları yanımdan ayrılmıyor. Bu çocuk böyle güzel dostlar edinmiş. Hâkimin sanıklara ‘yavrum’ diye hitap ettiği mahkemenden maalesef adalet bekliyorum.”

Oğuzhan Erkul’un annesi Seyran Erkul ise, “Tek isteğimiz adil yargılanma” diyor ve ekliyor: “Adalet bekliyoruz.”